Zonguldak Sakatlar Derneği tarafından 10-16 Mayıs tarihinde kutlanan Engeliler Haftası kapsamında dernek binasında kermes düzenlendi.

Kermese, Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, eşi Güney Hacıbektaşoğlu, Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, eşi Hande Erdem, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Türkmen, Amelebirliği Başkanı Veli Köktürk, Engelliler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin, Çatalağzı Engelliler Derneği Başkanı Özcan Albas, dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Kore Gazisine son görev! Kore Gazisine son görev!

Engelliler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin, “bilindiği gibi Engelliler Haftasını kutluyoruz. Sayın Valime, belediye başkanıma ve bütün kurul müdürlerime teşekkür ediyorum. İnşallah bunda sonrada karşı diyaloglarla engellilerin sorunlarının çözümünde hem belediye başkanımızdan sayın valimizden aldığımız desteklerin devam edeceğinden en ufak bir endişem yok. Tekrar kendilerine camiam adına teşekkür ediyorum ”dedi.

Engeliler Haftasını kutlayan Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu,“10-16 Mayıs Engelliler haftası kutlu olsun. Engelliler Derneklerimiz başkanlarımız yöneticilerimiz engellilerimiz engellilerin aileleriyle biraya geldik. Onların dertlerini sorunlarını dinledik. Genel olarak bilenen, takip edilen dertleri sorunları olabiliyor. Onları dinledik. Bu hafta içerisinde yapılacak etkinlikler çok önemli. Engelli olmak engelli ailesi olmak gerçekten zor. Onların tek bir isteği var. Herkes gibi işine gücüne bakmak. Toplumun görevi hepimizin görevi ”diye konuştu.

Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, 10-16 Mayıs Engeliler Haftasını kutlayarak her zaman engelliler yanında olduklarını söyleyerek, “Engellilerimiz özel bir ayrımcılığı değil ama pozitif ayrımcılığı sonuna kadar hak ediyorlar. Her alanda ayrılmamak lazım engelsiz bir yaşamı sonuna kadar hak ediyorlar. Bizlerde belediyecilik anlamında bu konuda üzerimize düşüyorsa yapmaya hazırız. Bende tüm engellilerin Engelliler günü kutluyorum” dedi.

Be1A72Af 2101 47Fd A9Ad B611Bee5Bbbd

Muhabir: Sertaç Özdemir