Zonguldak

Kestane Gal arısı ile mücadele sürüyor 3 bin adet böcek salımı yapıldı

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri Gal Arısı ile mücadele için Kdz. Ereğli'de ve Allaplı'da 3 bin adet böcek salımı yaptı.

Abone Ol

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri Gal Arısı ile mücadele için Kdz. Ereğli'de ve Allaplı'da 3 bin adet böcek salımı yaptı.

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri Kestane Gal Arısı (Dryocosmus kuriphilus) ile mücadelesini sürdürüyor. Ekipler, Kdz. Ereğli'de ve Allaplı'da Gökçebey Orman Zararlılarıyla Mücadele Laboratuvarında üretilen "Torymus sinensis" faydalı böcek salımı yaptı.

 Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri Zonguldak’ın Ereğli ve Alaplı ilçelerinde Kestane Gal arısına karşı mücadele kullanılan ve Gökçebey Orman Zararlılarıyla Mücadele Laboratuvarında üretilen faydalı böcek "Torymus sinensis" salımı yaptı. Ekipler, Balı Mahallesi 500 adet, Davutlar-E.Sofular Köyleri 500 adet,  Uludağ-Karakavuz Köyleri 500 adet,  Gümeli Beldesi 500 adet,Alioğlu Köyü 500 adet ve Kocaman Köyü 500 adet olmak üzere toplam 3.000 adet salımını gerçekleştirildi. Ekipler  Doğada biyolojik denge için faydalı böcek popülasyonu yeterli sayıya ulaşıncaya kadar kestane gal arısının yoğun zarar yaptığı mıntıkalarda faydalı böcek salımı yapmaya devam edeceği öğrenildi.