Etkinliğe Zonguldak Vali Yardımcısı Mehmet Türk, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç, İl Jandarma Alay Komutan Yardımcısı Orhan Kaş, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet Türkmen Köse, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, şehit yakınları, gaziler ve Kıbrıs Barış Harekatı'na katılan Kıbrıs gazileri katıldı.

Mithatpaşa İlkokulu öğrencilerine kavuşuyor Mithatpaşa İlkokulu öğrencilerine kavuşuyor

Gaziler Derneği Başkanı Necmettin Çantaş konuşmasında, “Kıbrıs Barış Harekatının 50. yıldönümünü Kıbrıs’ta geniş çaplı etkinliklerle kutluyoruz. Biz de burada 50 yıl önce bir araya geldiğimiz arkadaşlarla buluştuk. Gazilerimiz adına sizlere sonsuz sevgi ve teşekkürlerimi sunuyorum. Hepinize teşekkür ederim” dedi.

Zonguldak Vali Yardımcısı Mehmet Türk ise konuşmasında, “Kıbrıs Barış Harekatının 50. yıldönümünde, Zonguldak’ta gaziler derneği olarak bu programı düzenledikleri için teşekkür ediyoruz. Ülke olarak üç tarafımız denizlerle çevrili ve her yanımızda savaş var. Bu nedenle savunmamıza önem vermek gerekiyor. Savunma sanayimizle gurur duyuyoruz. Barış harekatına farkındalık yaratmak önemli. 50 yıl önce neler yaşandığını hatırlamak için bu etkinlik önemli. Birlik ve beraberliğimizi bozmuyoruz. Şehitlerimiz ve gazilerimiz her zaman vatan savunmasında yüce makamdadır. Bu anlamlı günde bu etkinliği düzenleyen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Gaziler Kıbrıs 2

Gaziler Kıbrıs 1

Gaziler Kıbrıs 3

Muhabir: Handan Alataş