Zonguldak Kilimli arasında yolcu taşımacılığı yapan Kilimli Belediyesi Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi, ücretsiz biniş hakkı olan yaşlı yolcular üzerinden sosyal medyada çıkan iddialara ilişkin bir basın açıklaması yayınladı.

Kamil Altun, köprü yapımını inceledi Kamil Altun, köprü yapımını inceledi

Kooperatif, sosyal medyada ve basında yer alan eleştirilerle ilgili olarak şu ifadelere yer verdi:

“Son günlerde ücretsiz seyahat hakkı olan yolcularımız üzerinden, gerek basında gerekse sosyal medyada yapılan değerlendirmelerin neredeyse tamamının 65 yaş üzeri büyüklerimiz üzerinden yapıldığı ve sektörümüzün bu konuyu neden gündemde tuttuğu araştırılmadan hakarete varan eleştiriler yapıldığı görülmektedir.

Esnaflarımız 9 yıldır Türkiye genelinde milyonlarca yaşlımıza ücretsiz hizmet vermekte iken, otobüste yer vermeyen, selamlarını dahi almayan ve onlara saygı göstermeyen birçok insanın aşağılayıcı ifadelerine maruz kaldık. Hak etmediğimiz halde siyaset yaptığımız, paraya doymadığımız, aç gözlü olduğumuz dile getirildi. Bu konuda sürekli sorduğumuz soruyu tekrar soruyoruz

Üstüne basa basa söylüyoruz 22 farklı gruba ücretsiz hizmet verilen toplu taşımada belediyeler tüm giderlerini kamu bütçesinden karşılarken özel sektörün ücretsiz ve indirimli taşımada sübvanse edilme talebi neden rahatsız ediyor? Bu sektör maliyet artışlarından etkilenmiyor mu? Bu işe yatırım yapan insanlar, çalışanlar, sizin komşunuz, akrabanız, arkadaşınız ve halkın bir parçası değil mi? İşçi, memur, çalışan veya diğer sektörler hak aradıklarında normal, esnaflarımız hak aradığında tepki neden?

İhtiyacı olana ücretsiz seyahat hakkı verilsin, suistimal önlensin, esnaflarımız vatandaşla karşı karşıya bırakılmasın taleplerimizin neresi yanlış? Kanuna rağmen ücretsiz seyahat hakkı olanları bindirmeyin, indirin gibi bir karar almamız mümkün değilken, bizim de asla tasvip etmediğimiz bir kaç olay üzerinden tüm esnaflarımıza bu kadar hakaret edilmesi normal mi? Suçun bireyselliği ilkesi bizim sektör için geçerli değil mi? Herhangi bir meslek grubunda bireysel hatalar olduğunda o meslekteki tüm çalışanlar suçlanıyor veya o meslek grubuna bu kadar hakaret ediliyor mu?

TEKRAR SÖYLÜYORUZ; BİZİM ÜCRETSİZ SEYAHAT HAKKI OLANLARLA BİR SORUNUMUZ YOK. YAPTIKLARI HİZMETİN KARŞILIĞI İLGİLİ KURUMLAR TARAFINDAN ESNAFLARIMIZA VERİLSİN Kİ TOPLU TAŞIMA SÜRDÜRÜLEBİLİR OLSUN. Bu talebin neresi rahatsız edici?”

Kaynak: Haber Merkezi