Zonguldak’ta, köklü kulüpler arasında yer alan Kilimli Belediyespor, 2024-2025 sezonunda mücadele edeceği Bölgesel Amatör Lige katılacak. Camianın önde gelen isimleri, sarı-siyahlı takım için şimdiden seferber olurken, önümüzdeki günlerde yapılacak genel kurulda yeni başkan ve yönetim kurulu oluşturulacak.

Geride kalan 2023-2024 Süper Amatör Lig sezonunun şampiyon tamamlayarak iki yıl aradan sonra yeniden Bölgesel Amatör Lig’deki yerini alan Kilimli Belediyespor’un, maddi imkansızlıklar nedeniyle lige katılmayacağı söylentilerine nokta konuldu. Sarı-Siyahlı takımın, Bölgesel Amatör Lige katılmamasının söz konusu olmadığı ifade edildi.

3. Ligde 2024-2025 sezonu statüsü belli oldu! 2. Lige çıkmak hiç kolay olmayacak 3. Ligde 2024-2025 sezonu statüsü belli oldu! 2. Lige çıkmak hiç kolay olmayacak

Cumhurbaşkanlığı genelgesi üzerine, diğer tüm belediyeler gibi tasarruf tedbirleri uygulamaya başlayan Kilimli Belediyesi, faaliyetlerini uzun yıllardır belediye bünyesinde sürdüren kulübü, kriterlerin uyması şartıyla isteyen başkan adayına verecek. Bu durumda “Kilimlispor” ismi dışında yapılacak herhangi bir isim değişikliği ya da kulübü bir başka yere taşıma düşüncesi kesinlikle kabul edilmeyecek. Zaten böyle bir düşünceye sahip başkan adayı, adaylar arasından direkt elenecek.

Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun’un hassasiyetle yaklaştığı Kilimli Belediyespor’un akıbetinin, bu ayın sonuna kadar netliğe kavuşması bekleniyor. Kısa bir süre önce takımın lige katılmayacağı söylentilerinin çıkması üzerine, eski Kulüp Başkanı Engin Aygün'ün de yakın çevresine, “Kilimli Belediyespor bizim göz bebeğimizdir. Köklü ve büyük bir camiadır. Ortada kalmasına gönlümüz razı gelmez. Kimse çıkmazsa, biz gerekeni yaparız” dediği öğrenildi.

Yine eski yönetim kurulu üyelerinden iş insanı Fuat Velioğlu’nun kulübe talip olduğu aşikar. Bu iki isim dışında Karabüklü bir işadamının başkanlığa talip olduğu, detaylar hakkında Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun’la bir görüşme gerçekleştirdiği kaydedildi.

Şimdilik sadece isimlerin ön plana çıktığı fakat somut herhangi bir adımın atılmadığı Kilimli Belediyespor’da, sürecin nasıl gelişeceği ve yeni başkanın kim olacağı herkes tarafından merak ediliyor.

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ