Zonguldak

Kızılay, öğrencilerle kahvaltıda buluştu

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi ile Zonguldak Ereğli Kızılay Şubesi iş birliğiyle, Eğitim Fakülte ’sine yeni başlayan öğrenciler için bir tanışma kahvaltısı düzenlendi.

Abone Ol

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi ile Zonguldak Kdz. Ereğli Kızılay Şubesi iş birliğiyle, Eğitim Fakültesine yeni başlayan öğrenciler için bir tanışma kahvaltısı düzenlendi.

Fakülte yerleşkesinde gerçekleşen etkinliğe, Rektör Yardımcısı, Prof. Dr. Servet Karasu, Eğitim Fakültesi Dekanı, Dekan Yardımcıları, Fakülte Sekreteri ve Fakültenin akademik ve idari personeli, Zonguldak Kızılay Şubesi Başkanı Kürşad Yağız, Ereğli Kızılay Şubesi Başkanı Ramazan Toprak  ile Genç Kızılay Gönüllüler topluğu ve öğrenciler katıldı.

Dostluk ve dayanışma atmosferinde geçen kahvaltıda, öğrenciler ve öğretim üyeleri bir araya gelerek sıcak bir sohbet ortamında buluştu. Etkinliğe önceden planlanmış bir toplantısı nedeniyle katılamayan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer ise çevrim içi bir yayınla öğrencilere ve katılımcılara hitap ederek selamlarını iletti.

Rektör, öğrencilerin üniversite yaşamlarında başarılar diledi ve bu tür sosyal etkinliklerin önemine vurgu yaptı.

Etkinliğin açılış konuşmasında Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar öğrencilere dönük hitaplarında “Sizler bir eğitimci olarak görev yapacağınız her alanda, Kızılay gibi yardımseverlik ve fedakârlık değerlerine sahip bireyler yetiştirmeniz, toplumumuzun geleceği açısından büyük önem taşımaktadır. Unutmayın ki öğretmenlik sadece sınıfla sınırlı bir meslek değildir; sizler topluma yön veren, yeni nesillere yol gösteren, onların zihinlerini ve kalplerini şekillendiren bireylersiniz” diye seslenerek Türk Kızılay’ının ne kadar önemli bir kuruluş olduğuna işaret etti. 

Devamında Kızılay Zonguldak Şubesi Başkanı Kürşad Yağız, Zonguldak ve Kdz. Ereğli İlçe Kızılay şubesinin öğrencilere dönük yapılması planlanan etkinlikler hakkında bilgi verdi.

Son olarak Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Servet Karasu bu tür etkinliklerin birlik, beraberliğin ve yardımlaşmanın sağlanması yanında sosyal sorumluluk bilincinin kazandırılması açısından önemli olduğunu ifade etti

Etkinliğin sonunda, Kızılay Genç Gönüllü Topluluğu’nun çalışmaları hakkında kısa bir bilgilendirme yapılarak yeni gönüllülerle tanışma fırsatı sağlandı.

Eğitim Fakültesi Dekanlığı, bu tür etkinliklerin önümüzdeki dönemlerde de devam edeceğini belirterek, katılım sağlayan bu etkinliği düzenleyen Zonguldak Kızılay Şubesi Başkanı ile Kdz. Ereğli Şubesi Başkanı ve tüm ekibi ile etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür etti.