Genel

Komşularına keman resitali sundu

Bartın'ın Ulus ilçesine bağlı Hocaköylü köyünde emekli müzik öğretmeni Aydın Eriş, müzik öğretmenliğinden sonra köyünde çiftçiliğe başlamıştır.

Abone Ol

Tatilde kan donduran cinayet, ailesini öldürdü! Tatilde kan donduran cinayet, ailesini öldürdü!

Bartın Haber – Bartın'ın Ulus ilçesine bağlı Hocaköylü köyünde emekli müzik öğretmeni Aydın Eriş, müzik öğretmenliğinden sonra köyünde çiftçiliğe başlamıştır. Köyündeki 4 dönüm alan üzerine Tarım Müdürlüğünden aldığı destekle ekimini yaptığı buğdayı köylülerle birlikte geleneksel imece usulüyle hasat etmektedir. Ancak Aydın Eriş'in buğday hasadı sırasında yaptığı ilginç bir şey vardır; komşularına keman resitaliyle Bartın türküleri ve yöresel manileri eşliğinde müzik ziyafeti sunmaktadır.

 

Zonguldak Kömürspor’da Bekir İrtegün dönemi başlamadan bitti Zonguldak Kömürspor’da Bekir İrtegün dönemi başlamadan bitti

30 derece sıcak altında buğday biçen köylüler, Aydın Eriş'in kemanı eşliğinde şarkılara katılmaktadır. Eski usul tarım yöntemlerinin ve dayanışmanın canlandığı bu güzel günde, komşular bir taraftan buğday hasadını yaparken, diğer taraftan da müziğin keyfini çıkarmaktadır.

Aydın Eriş, bu etkinliği düzenlemeye nasıl karar verdiğini şu şekilde anlatmaktadır: "Daha önce arkadaşlarla konuşurken, imece usulü ile oraklarla buğday biçelim teklifi gelince benimde hoşuma gitti. Eski usul ve gelenekler biraz yerine gelsin, dayanışma olsun, insanlar arasında sevgi ve kardeşlik oluyor. Bende kendilerine müzik ziyafeti verdim. Bende çok mutlu oldum."

Sıcaktan eridik! Sıcaktan eridik!

Komşularından Müzeyyen Uzunçelebi ise bu keyifli günü şu sözlerle anlatmaktadır: "Bugün hep beraber 5-10 kadın burada yardımlaşma için toplandık eskileri yad ederek türküler söylüyoruz. Bu arada buğday da biçiyoruz az kaldı öğlen sıcağı da mola verdik, tarla buğday biçimi sonunda tarla sahiplerine ikramları olur imeceye katılanlara eskilerden şeker şerbetli mısır unlu da tatlı yapılırdı. Bugün ev sahibi bize sütlü çorba ikramında bulunacak."

Bu güzel ve dayanışma dolu gün, köy halkı arasında anılarla dolu keyifli bir etkinlik olarak hafızalarda yer edecek gibi görünüyor. Aydın Eriş'in müziği ve geleneksel imece usulü hasat etkinliği, köyde sevgi, kardeşlik ve mutluluk dolu anlar yaşanmasını sağlamıştır. İHA

17 yaşındaki genç kalbinden bıçaklanarak öldürüldü! 17 yaşındaki genç kalbinden bıçaklanarak öldürüldü!