KÖRLER GÖRMESE BİLE YILDIZLAR VARDIR

Abone Ol

Zonguldak’ın efsanevi milli futbolcusu Riva Halil (Halil Güngördü) önümüzdeki ayın 21’inde geliyor… Kendisiyle birlikte Zonguldak dışında yaşayan büyük bir grup Zonguldaklı da geliyor. Şimdi isimlerini saysam sayfa yetmez...

Gelenlerin bir amacı da Zonguldak’taki yakınlarıyla buluşma, kucaklaşma ve Riva Halil için yapılabilecek bir törende kendisine destek olup yanında durma.

Dr. Tunç Çelebi, bakımevinde yaşamını sürdüren ve gözleri hastalık nedeniyle görmeme noktasında bulunan Halil Güngördü için duygularını şöyle yansıtıyor sosyal medyada:

“Halil GÜNGÖRDÜ abim, bir yaşlı misafirhanesinde görme kaybıyla kalıyor. Sık sık konuşuyor, buluşuyoruz. Hekimi görmediğini söylüyor ama o,  7/24 Zonguldak’ı öyle güzel görüyor ki ve de gerçek kent değeri ve değerleri ile özdeşleşmiş ki (bilmeyenlere söylüyorum; o da Zonguldak’ın bir değerlisidir) az sayıda da kalmış kent severleri de onu hala bağırlarına basıyor.

Esas sözüm; Zonguldak’ın değerlerini bilmeyen, gözleri olduğu halde görmeyen, hissetmeyen CHP/AKP fark etmeden yerel yönetim idarecileri, il veya sportif bürokratlarına. Bütün taleplere. rağmen bu kente bu konuda sizlerin hiçbir katkısı olmayacak mı, 40 senedir ne istiyorsunuz bu kentten?

En yüce değer insani vefa duygunuzu da mı yitirdiniz?”

Eveeeet;

Güzel bir soru…

Muhatapları cevaplayamayacaksa, halkın çok iyi cevaplayacağı bir soru!..

TÜRK MUTFAĞI HAFTASI FİYASKOSU

“Binyılları aşan kültür, gelenek, toplumsal miras, hikaye ve derin bir tecrübenin eseri olan zengin Türk Mutfağı, 21-27 Mayıs tarihleri arasında bir kez daha bereketli sofrası eşliğinde, eşsiz serüvenini dünya ile paylaşıyor. Zengin gastronomi kültürünü Türk Mutfağı Haftası kapsamında, üçüncü kez Türkiye Cumhuriyeti’nin dış temsilcilikleri ve yurt içinde tanıtacak olan Türkiye, bu önemli haftanın etkinlikleri sayesinde geniş kitleleri, kadim Türk Mutfağı’nın eşsiz reçeteleriyle tanıştırıyor.”

Böyle diyor Cumhurbaşkanlığının sitesinde…

Tüm illerde kutlanıyor bu hafta ayrıca yurt dışı temsilciliklerimizde de kutlanıyormuş.

Sadece Zonguldak’ta kutlanmıyor!

Açılışının duyurusunu yaptılar, biz de gittik baktık ve gördük ki başarısız bir organizasyon, iki üç tane el sanatları standı, iki üç tane de Türk Mutfağı standı, standıymış… Türk mutfağını temsilen biraz tereyağı, biraz yoğurt, ikram olarak biraz kanepevari bir şeyler, çay kahve, bir iki tepsi de börek… O kadar!

El sanatlarında da emek verilip yapılmış gayet güzel örnekler…

Belli ki rica minnet getirilmişler, katılımcılar bilseler zayıf bir organizasyon, gelirler miydi?

Ve aynı günün akşamı tv kanallarında bu haftanın ilginç görüntüleri yer almış, tüm illerde şahane organizasyonlar, halk dansları, bando takımları, eğlenceler, küçüğünden büyüğüne binlerce kişi, büyükçe alanlar…

Nereden bakarsanız bakın bizim gariban Zonguldak’ın en az 50 katı bir görüntü…

Şimdi soralım bakalım;

Neden böyle başarısız bir organizasyon ve neden ancak araçla gidilebilecek bir yerde?

Neden katılım yok?

Orada sergi açıp katkıda bulunanları neden hayal kırıklığına uğratıyorsunuz?

Hadi bakalım kolay gelsin!