Üretici kiloda ağır gelsin diye salatalıkları geç topluyor, bunun sonucunda da boyları ortalama 40 santimlik salatalıklar halka satılıyor ama bunlar artık salatalık değil, tohumluk olmuş oluyor.

Bir kiloya 8-10 adet gireceğine üç tane girsin ve ağır gelsin denilerek dallarından geç koparılan salatalıklar böylece vatandaşın önüne salatalık olarak değil tohumluk olarak geliyor.

Bu durumdan yakınan vatandaşlar da pazaryerinde görevli belediye zabıtalarını görevlerini yerine getirmemekle suçluyorlar. Pazaryerini gezip uygun olmayan ve halkın kazıklandığı malların satışını önlemeleri gereken zabıtaların durdukları yerde yattıklarını belirten halk Soğuksu pazaryerini Zeki Çakan’ın görevde olduğu dönemler gibi görmek istediklerini belirtiyorlar.

Bilindiği gibi Çakan döneminde pazaryerine büyük bir fiyat tabelası asılır ve hiçbir satıcı bunun üzerinde satış yapamaz ayrıca hileli ürün satışına da izin verilmezdi.

BEUN Rektörü Özölçer Fransa'da EAIE 2024 Yükseköğretim Fuarı'na katıldı BEUN Rektörü Özölçer Fransa'da EAIE 2024 Yükseköğretim Fuarı'na katıldı

Muhabir: Sermet Aksu