Zonguldak

Kozlu Belediyesi’ne büyük şok: 4,5 milyon lira kesildi!

Cumhuriyet Halk Partisi il Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında kamuoyu tarafından merak edilen çok sayıda soru cevaplandı.

Abone Ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında, kamuoyunun merak ettiği birçok konuya açıklık getirildi. İl Başkanı Devrim Dural, toplantının açılış konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Sayın Başkanım, değerli basın mensupları ve basın emekçileri, hepiniz basın toplantımıza hoş geldiniz. Bugün Gelik Belediye Başkanımız Burhan Sezgin’in abisi Ayhan Sezgin’in vefatını öğrendik. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Burhan Başkanımıza da sabır ve başsağlığı diliyoruz. Örgütümüzün başı sağ olsun. Ayhan Sezgin’in cenazesi bugün ikindi namazını müteakip Gelik Camii'nden kaldırılacaktır. Hepimiz cenazede yer alacağız."

Dural, gündemle ilgili önemli konulara da değinerek şunları söyledi: "Kozlu’da Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kesintisi yapıldı. İl Özel İdaresi ve İller Bankası’ndan gelen ödeneklerde kesintiler mevcut. Dün aldığımız bilgilere göre Kozlu’da yüzde 51 oranında, yaklaşık dört buçuk milyon lira SGK kesintisi yapılmış. Bu, CHP'li belediyeleri ve halkı cezalandırma anlamına gelir. Belediyelerimizin borçlarını ödeyeceğiz, fakat halkımıza sunduğumuz hizmetlerin aksamaması için bu kesintilerin yapılması doğru değil. Milli iradeye saygı duyduğunu iddia eden bir iktidar partisinin bu uygulamayı yapması kabul edilemez."

Ereğli'deki Erdemir’in özel endüstri bölgesi ilan edilmesine de karşı çıkan Dural, "Ereğli Belediyesi'nin bu sürece dahil edilmemesi büyük bir eksikliktir. Karadeniz Ereğli'nin hakkını savunmaya devam edeceğiz. Bu karar, halkın değil sermayenin yanında durmak anlamına gelir" dedi.

Dural, Zonguldak Belediyesi’ne ilişkin açıklamalarında ise, "Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Belediyesi’ni kazanamaz diyorlardı, kazandık. Maaşları ödeyemez dediler, düzenli olarak ödüyoruz ve taahhütlerimizin de üzerine çıktık. Zonguldak Belediyesi'nin çalışmaları hızla devam ediyor" diye konuştu. Ayrıca yeni açılacak kent lokantasını duyurarak, "Zonguldak halkı, üç çeşit yemeği sadece 50 TL’ye kent lokantamızdan alabilecek. Açılışımız Pazartesi günü saat 13.00'te olacak, hepinizi bekliyoruz" dedi.

CHP'nin iktidara yürüyüşünden de bahseden Dural, "Ağustos ayında yapılan anketlere göre Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’nin birinci partisidir. İlk yapılacak seçimde CHP iktidara gelecek ve bu ülkeyi en liyakatli, dürüst, şeffaf ve katılımcı bir şekilde yönetecek" ifadelerini kullandı.