İkinci Amatör Küme Merkez grubunda şampiyon Maden İşçileri Topbaşıspor oldu. Kozlu ekibi, 7 takımdan oluşan Merkez grubunda oynadığı 12 maçta 27 puan toplayıp hedeflediği şampiyonluğa ulaştı.

Antrenörlüğünü Fehmi Kütükçü ve Özdemir Dayanıklı’nın yaptığı Maden İşçileri Topbaşıspor, mücadele ettiği Merkez grubunda oynadığı 12 maçın 8’ini galibiyetle sonuçlandırırken, geri kalan 4 maçın 3’ünü berabere,1’ini mağlubiyetle tamamladı. Son olarak bugün 12’nci aynı zamanda sezonun son maçında Gökelspor’u 4-0 farklı yenen Maden İşçileri Topbaşıspor, sezonu puan puana olduğu 1848 Siyah İncispor’un 3 puan önünde lider tamamladı.

Mavi Beyazlı kadronun değişilmez isimleri Dilşad Kocabaşoğlu ile Agah Kara, takımın 12 maçta kaydettiği 45 golün 20’sine imza atarken, yaptıkları toplam 23 asistle skora ve şampiyonluğa çok büyük katkı sağladı.

DİREKT ÇIKTILAR

Sezonu lider unvanla tamamladığı için statü gereği Play-Off’a kalmadan direkt olarak şampiyonluğa ulaşan Maden İşçileri Topbaşıspor, 2021-2022 sezonunda düştüğü Birinci Amatör Küme’ye yükseldi.

Mavi-Beyazlı ekibe şampiyonluk kupasını Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) adına, Futbol İl Temsilcisi Metin Malkoç ile Saha Komiserleri Derneği Başkanı Bülent Tuna takdim etti.

ŞAMPANYALI KUTLAMA

Kulüp Başkanı Davut Özdemir ile yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı kupa töreninde coşkulu bir sevinç yaşayan Maden İşçileri Topbaşısporlu futbolcular, “Şampiyon Topbaşıspor” tezahüratlarıyla coşku dolu sevinçlerini şampanya patlatarak sonlandırdı.

Şampiyonluk biten sezonun ardından bir lig yukarıya yükselen Maden İşçileri Topbaşıspor, 2024-2025 sezonunda Topbaşı ve Kozlu’yu, Birinci Amatör Küme’de temsil edecek. Kozlu ekibi, 2021-2022 sezonunda veda ettiği Birinci Amatör Küme’de, iki sezon aradan sonra yerini alacak.

SPOR SERVİSİ

Kırk

73 yıllık tarihi kortlarda müthiş mücadele... Şampiyonlar belli oldu 73 yıllık tarihi kortlarda müthiş mücadele... Şampiyonlar belli oldu

Editör: Hüseyin EKİNCİ