Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Zonguldak Meslek Yüksekokulu Madencilik ve Maden Çıkarma Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kemal Barış, üniversitenin madencilik eğitimi alanında Türkiye'nin en köklü kurumlarından biri olduğunu ve 1924'ten beri madencilik alanında eğitim verdiğini belirtti. Barış, bölüm mezunlarının yüzde 86'sının kolayca iş bulduğunu ve bu alandaki kariyer fırsatlarının oldukça avantajlı olduğunu vurguladı.

Zonguldak Adliye önü karıştı; Sanık yakınları eylemcilere saldırdı! Zonguldak Adliye önü karıştı; Sanık yakınları eylemcilere saldırdı!

Prof. Dr. Barış, her yıl bölüme yaklaşık 41 öğrencinin kayıt yaptırdığını, madencilik teknikeri eğitimine olan talebin yüksek olduğunu ifade ederek, zaman zaman sektörde yaşanan krizlere rağmen mezunların büyük bir kısmının hızla iş bulabildiğini belirtti. Barış, son 5 yılda madencilik sektöründe işe alımların arttığını, birçok üniversitenin küçülmeye gitmesine rağmen, Zonguldak BEÜ'nün bu alanda cazibesini koruduğunu söyledi. "Madencilik mühendisliği mezunlarının işe girme oranı %86 civarında ve bu oran Türkiye'de en yüksek bölümler arasında yer alıyor." diye ekledi.

Madencilik mühendisliğinin diğer mühendislik dallarına kıyasla daha avantajlı olduğunu belirten Prof. Dr. Barış, "İnşaat mühendisliği, çevre mühendisliği ve makine mühendisliği gibi alanlarda mezun sayısı fazla olduğundan iş bulma konusunda zorluklar yaşanıyor. Ancak madencilik mühendisliği ve maden teknikerliği bölümleri şu anda iş bulma açısından oldukça avantajlı," diyerek, öğrencileri bu bölümleri tercih etmeye davet etti.

Barış, Zonguldak BEÜ'nün madencilik eğitiminde 100 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu ve bu alanda Türkiye'nin en köklü üniversiteleri arasında yer aldığını belirtti. "Madencilik eğitimi, 1924 yılında Zonguldak'ta Maden Yüksek Mühendis Mektebi olarak başladı ve bugün 100. yılını kutluyoruz. Üniversitemizin bu alandaki tecrübesi, öğrencilerimize büyük avantaj sağlıyor," diye ekledi.

Prof. Dr. Barış, 24 yıldır bölümde görev yaptığını ve mezun olan öğrencilerin sektörde önemli pozisyonlara geldiklerini ifade etti. Ayrıca bölümün her yıl kontenjanını doldurduğunu belirterek, öğrencilerin bu alanda sağlam bir kariyer fırsatı yakalayabileceklerini vurguladı.

Muhabir: Fadime YILMAZ ELMA