Zonguldak huzurevi fakiri Zonguldak huzurevi fakiri

Geçen Temmuz ayında Zonguldak'ta ilçelerin yanı sıra kent merkezinde de etkili olan fırtına, birçok yapının zarar görmesine ve yıkılmasına neden olmuştu. Bu fırtına sırasında Meşrutiyet Mahallesi’ndeki kullanılmayan su deposunun tavanı çöktü. Üzerinde park edilmiş bazı otomobillerin de içerisine düştüğü su deposu, aradan geçen yaklaşık bir yıla rağmen hala onarılmadı.

Çöküntü, bölgedeki vatandaşlar için büyük bir tehlike arz ediyor. Zonguldak Belediyesi, su deposunun etrafını iki bariyerle kapatmaya çalışsa da, bu önlem özellikle çocukların sıkça bulunduğu bu alanda yeterli güvenliği sağlayamıyor.

Durum Zonguldak Belediyesi ekiplerine bildirilse de konu ile ilgili gerekli çalışma yapılmadı. Öte yandan konu ile ilgili mahalle halkı da ikiye bölünmüş durumda. Bazı vatandaşlar çocukların oynadığı bir alan olması nedeniyle su deposunun bir an evvel onarılması gerektiğini belirtirken, diğer vatandaşlar ise daha önce su deposunun üzerinde çok fazla alkol alındığını ve çevreye rahatsızlık verdiğini ifade ediyorlar.

Ancak su deposundaki çökmenin ardından ortaya çıkan çirkin görüntünün giderilmesi ve alternatif yöntemle onarılması gerekiyor.

Muhabir: Fadime YILMAZ ELMA