Zonguldak

Mecliste Eylül mesaisi start aldı

Zonguldak İl Genel Meclisi’nin Eylül ayı ilk toplantısı, İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli'nin başkanlığında gerçekleştirildi.

Abone Ol

Toplantıya, il genel meclisi üyeleri ve daire müdürleri katıldı. Açılış ve yoklamanın ardından önceki oturumun karar özeti okunarak oybirliğiyle kabul edildi.

Gündemin 3. maddesinde, İl Özel İdaresi 2024 yılı bütçesinin Köylere Hizmet Götürme Birliklerine Yardım harcama kaleminde bulunan 1.700.000 TL’nin, içme suyu tesisi bakım onarımı, motopomp, fittings, malzeme ve hizmet alımları için kullanılmak üzere Genel Sekreterlik Bütçesi'nin Gayrimenkul Sermaye Üretim Giderleri harcama kalemine aktarılması konusu görüşüldü. Meclis, bu aktarımın oybirliğiyle onaylanmasına karar verdi.

Gündem dışı söz alan CHP İl Genel Meclisi üyesi Hayrettin Kartal, yaz aylarında köylerde yaşayan vatandaşların sineklerle mücadelede yalnız bırakıldığını ve ilaçlama yapılmadığını belirtti. Bu konu üzerine AK Parti İl Genel Meclisi Grup Başkanvekili Abdullah Karagüzel ve CHP İl Genel Meclisi Grup Başkanvekili Şendoğan Altuntaş açıklamalarda bulundu.