32. Bölge Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanı Mehmet Azman, Devrek Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin 2023-2024 yılları mali olağan genel kurul toplantısında konuştu. Esnafın artan ekonomik sorunlarla baş başa bırakılmaması gerektiğini vurgulayan Azman, “Hesaplarımızı tefecilere teslim etmeyeceğiz. Halk Bankası işbirliği ile esnafımıza düşük faizli kredi vermeye devam edeceğiz.” dedi.

Kooperatiflerin, esnafın ayakta kalabilmesi için kritik önemde olduğuna dikkat çeken Azman, “Biz bu yapıyı büyütmek ve daha fazla esnafımıza destek vermek istiyoruz. Ekonomik zorluklara karşı tek başlarına bırakılmamalılar.” ifadelerini kullandı.

Zonguldak Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği (ZESOB) Başkanı Muharrem Coşkun ile birlikte Zonguldak Defterdarı’yla yaptıkları görüşmeden de söz eden Azman, “Esnafımızın araçlarına haciz konulmaması konusunda söz aldık. Esnafın malına, aracına dokunulmamalı. Her koşulda yanlarındayız.” dedi.

4 gün sürecek kutlamalar başladı 4 gün sürecek kutlamalar başladı

Azman’ın açıklamaları, genel kurula katılan esnaf temsilcileri tarafından uzun süre alkışlandı. Kooperatifin, 2024 yılı içinde daha fazla esnafa ulaşmak için yeni kredi planları ve destek programları üzerinde çalıştığı da öğrenildi.

Whats App Image 2025 04 12 At 16.22.59

Muhabir: Fadime YILMAZ ELMA