Zonguldak

Merve Kır'a partililerden tepki!

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları 15. Olağan Kurultayını geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdi. 5 adaylı yarışta Kadın Kolları Genel Başkanlığına Zonguldak Kadın Kolları Eski İl Başkanı Merve Kır da aday oldu ancak eski başkan umduğunu bulamadı.

Abone Ol

Osmaniye Milletvekili Asu kaya 650 delegenin 477’sini oyunu alırken, Merve Kır, Birsen Temir Saraç ve Birsen Bayar’ın adaylıktan çekilerek destek açıkladığı Aylin Nazlıaka oyların sadece 146’sını alabildi.

Yerel seçimlerin hemen öncesinde Zonguldak Kadın Kolları İl Başkanlığı görevinden istifa eden ve son gelişmelerle Kadın Kolları MYK Üyeliği de son bulan Merve Kır ise CHP Kadın Kolları Başkanlığı seçiminin mağlubiyetinin hemen ardından partisinin MYK Üyelerine ve milletvekillerine adeta savaş açtı.

Merve Kır, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda CHP Genel Başkan Yardımcıları Ulaş Karasu, Gökçe Gökçen ve Genel Başkan Özgür Özel’e yakınlığı ile bilinen Veli Ağbaba’yı ağır ithamlarla eleştirdi.  Eski Başkanın bir diğer eleştirisi de Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’a oldu. Merve Kır Yavuzyılmaz’ı sırf kendisine destek vermediği için Osmaniye Milletvekili ilan etti.

Ancak Merve Kır’ın bu açıklamaları çok sayıda sosyal medya kullanıcısı ve partililer tarafından tepkiyle karşılandı. Kullanıcılar, Kadın Kolları Başkanlığı seçimleri öncesinde sürekli olarak Özgür Özel’in ve CHP Genel Merkezinin kendisini desteklediği yönünde haberleri çıkan birinin seçimi kaybedince Genel Merkez’in önemli isimlerini topa tutmasını samimi bulmazken, bir başka kullanıcı ise Merve Kır’a “Lehine yarıştan çekildiğiniz olmayınca kurultayın iradesine gölge düşürmek çok ayıp” diyerek tepki gösterdi.

Dikkat çeken bir başka tepki ise CHP Zonguldak Kadın Kolları önceki dönem İl Başkanı Nazire Usta’dan geldi. Nazire Usta, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Merve Kır’ın geçmiş dönemde CHP Kadın Kolları Genel Başkanı’na hakaret ettikleri gerekçesi ile partilileri şaibeli olarak disipline verdiğini hatırlattı.

Usta, söz konusu dönemde, sahte imzalarla partililerin hakaret etmiş gibi gösterildiğine dikkat çekerken, CHP yöneticilerine “Merve Kır, iki gündür basına verdiği demeçlerle gerek milletvekillerine gerekse yaşadığı şehrin milletvekillerine hakaretler etmiyor mu? Şimdi sorarım, CHP İl ve İlçe başkanları hatta milletvekilleri ne düşünüyorsunuz? Haydi işletin disiplini bize uyguladığınız gibi adaletinizi görelim” diyerek seslendi.

Seçim yenilgisinin ardından CHP Genel Merkezinin önde gelen isimlerine ağır ithamlarda bulunan ve Parti Disiplin Yönetmeliğini çiğneyerek tepkilere yol açan Merve Kır hakkında CHP Zonguldak İl Başkanlığı ve Merkez İlçe Başkanlığı sessizliğini korurken, CHP Genel Merkezinin bir disiplin süreci başlatıp başlatmayacağı merak konusu oldu.