Bartın Belediye Başkanı Rıza Yalçınkaya, 31 Mart 2024 yerel seçimler sonrasında devir aldıkları belediyenin durumu ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

Belediyenin parasının har vurup harman savrulduğunu vurgulayan Rıza Yalçınkaya; kadroların torpilli kişilerle şişirildiğini, aile şirketine çevrildiğini ve yine bu kişiler tarafından işyerine manikürcü, pedikürcü çağırılarak, mesai saatinde kişisel bakımların yaptırıldığını söyledi. Yalçınkaya ayrıca özel kalem ve temsil – ağırlama adı altında 25 milyon TL’ye yakın paranın harcandığını tespit ettiklerini söyledi.

Başkan Rıza Yalçınkaya açıklamasında şöyle dedi:

Kamuoyunda bankamatik memuru olarak bilinen, belediyeye hiçbir fayda katmadan, halkın ödedikleri vergilerden maaş alıp, zenginliklerine zenginlik katanlardan da bunun hesabını sormak Rıza Yalçınkaya olarak benim boynumun borcudur.

Bu bankamatikleri de en kısa zamanda kamuoyu ile en kısa zamanda paylaşacağım. Çünkü; bu halkın vergileriyle, fakirin fukaranın parasıyla maaş alıp yan gelip yatanlar, zenginliklerine zenginlik katanlar, keyfimize bakarız anlayışında olmasınlar. Onlardan da Bartın halkının parasının hesabını soracağım.

MANİKÜR PEDİKÜR!

Sizler de duymuşsunuzdur; işe alınmış bir birimde çalışıyor. Birimde çalışan arkadaşların bazıları, çalıştıkları birimlere manikürcü, pedikürcü getirip ellerinin bakımını yaptıran işçiler var. Yazık, günah bunlara üzülüyorum.

CANIM SIKILIYOR!

Bu arkadaşların bazıları, geçen gün bir kuaförde sohbet yapmış; “Ya ne kadar rahatım bilmiyorsunuz” demiş. “Geliyorum sabah 8’de, akşam 5’te çıkıyorum, sonra bankamatikten paramı alıyorum. Hiçbir iş yapmadan aldığım maaşla hayatımı sürdürüyorum” demiş.

“Niye böyle hiçbir iş yapmadan çalışıyorsun?”  denildiğinde; “Canım sıkılıyor evde otururken. Hiç olmazsa orada vakit geçiriyorum” demiş. Böyleleri de var.

AİLE ŞİRKETİ OLUŞMUŞ! KADROLAR ŞİŞİRİLMİŞ!

Seyir halindeki aracın önüne ayı çıktı Seyir halindeki aracın önüne ayı çıktı

Bir şey daha söylemek istiyorum: Şöyle bir çalışanları göreyim dedim.

Kimisi baba – kız çalışıyor Bartın Belediyesi’nde. Kimisi baba-oğul çalışıyor. Kimisi anne-oğul çalışıyor. Kimisi kardeş çalışıyor, kimisi karı – koca çalışıyor. Liste böyle gidiyor.

Burada da bir aile şirketi oluşmuş. Fakirin, fukaranın, yetimin çocuğu, işsiz, üniversite bitirmiş, evinde oturuyor, iş bulamıyor ama aile şirketinde baba oğul, baba kız, karı koca çalışmaya devam ediyor.

Şimdi ben soruyorum bu adalet mi? Bartın’da çok kişi ben biliyorum ki fakir fukara çocukları evlerinde iş bekliyor. Çalışmak için bekliyorlar. Ama torpilleri olmadığı için işe giremiyor. Adil olmak lazım, adaletli olmak lazım.

Dolayısı ile geldiğimiz noktada böyle şişirilmiş kadrolarla, personel gideri artırılmış, gelir gider dengesi bozulmuş ve Bartın’a hizmet getiremeyecek bir belediyeyi teslim aldık.

3 AYDA 6 MİLYON ÖZEL KALEM HARCAMASI! 17 MİLYON TEMSİL VE AĞIRLAMA HARCAMASI

Ocak, şubat, mart tüm gelirler bitmiş.  Bir de 80 milyon lira borç bırakmışsınız. Peki, bu borcu bırakacağınız yerde, 6 milyon lira özel kalem ödeneğini yemeseydiniz, o borçları ödeseydiniz. 2024 yılında 3 ayda özel kalemden 6 milyon lira harcama yapılmış. Yüzde 90’ı harcanmış.

Aynı şekilde, 2023 ve 2024 yıllarında temsil ağırlamadan 17 milyon lira gitmiş. Bu iki kalemin ödenekleri ile 80 milyon liranın 25 milyonu ödenseydi, bugün 50 milyon lira borcu devir alacaktık.

Böyle har vurup harman savurmalar, böyle hesap kitap bilmeden yönetilen bir belediyeyi teslim aldık.

Bundan sonra her üç ayda bir sizlere ve Bartın halkına hesap vereceğiz. Her üç ayda bir harcadığımız paranın ne olduğunu, gelir ve giderimizin ne olduğunu tüm kamuoyu ile paylaşacağız. Bizi takip edeceksiniz, bizim de bir hatamız varsa, bizim de fakirin fukaranın, yetimin parasını har vurup harman savrulduğu bir ortamımız varsa, bize de hesap soracaksınız” dedi.

Bartın Belediye Başkanı Rıza Yalçınkaya bu açıklamalar sonrasında izleyeceği yol kamuoyunda merak edilirken, şişirilmiş kadroların ve bankamatik memurlarla ilgili yapacağı açıklama bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi