Vali Osman Hacıbektaşoğlu ‘Şehitlerimizin yanı başında Gazilerimizde milletin baştacıdır’ Vali Osman Hacıbektaşoğlu ‘Şehitlerimizin yanı başında Gazilerimizde milletin baştacıdır’

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son raporuna göre İstanbul, Sinop, Trabzon, Bolu ve Zonguldak başta olmak üzere birçok il için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapıldı.

Kısa Dalga tarafından aktarılan rapora göre, ülkemizin kuzey kesimlerinde hava parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. Özellikle İstanbul'un kuzey çevreleri, Batı Karadeniz (Düzce ve Karabük hariç), Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Tokat ve Artvin çevreleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer bölgelerde ise hava az bulutlu ve açık geçecek.

İç bölgelerde hava sıcaklığının 1-3 derece azalması, diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik olmaması bekleniyor.

Rüzgarın genellikle kuzeyli, güney kesimlerde ise batı ve güneybatı yönlerinden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor. Marmara, Kuzey ve Kıyı Ege ile Orta Karadeniz kıyılarında ise kuzeyli yönlerden kuvvetli rüzgar (40-60 km/saat) bekleniyor.

Meteoroloji, Marmara, Kuzey ve Kıyı Ege ile Orta Karadeniz kıyılarında beklenen kuvvetli rüzgar nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaya çağırdı. Ayrıca, Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli yağış beklendiğinden dolayı bu bölgelerde de dikkatli olunması gerektiği belirtildi.

Kaynak: Bülten