Zonguldak’ta, Gençlik Spor İl Müdürlüğü bünyesinde 29 ayrı spor branşında faaliyet gösterecek GSB Spor Okulları ile Engelsiz Spor Okulları’nın açılışı yapıldı. Gençlik Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, spor okullarının amacının çocuk ve gençlere sporu sevdirmek, sporcu sayısını artırmak ve spor kulüplerine sporcu kaynağı sağlamak olduğunu açıkladı.

Zonguldak Kömürspor serüveni resmen bitti... “Bundan sonrası için başarılar dilerim” Zonguldak Kömürspor serüveni resmen bitti... “Bundan sonrası için başarılar dilerim”

Her yıl tatil döneminde hizmete giren ücretsiz spor okulları, iki ay boyunca kapılarını çocuk ve gençlere açık tutacak. 29 ayrı spor branşında faaliyet gösterecek spor okullarında, yaş gruplarına göre temel eğitim verilecek.

Spor okulları bünyesinde engelli çocuklar için de temel eğitim kursları olacak. Bu sayede engelli çocuk ve gençlerin spor yapması sağlanıp fiziksel ve psikolojik yönden gelişimleri sağlanacak.

“Spor okullarından Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonları çıkacaktır”

Törene katılan veliler ve sporculara hitaben konuşan Gençlik Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, “Çocuk ve gençleri spora yönlendirmek, spor kulüplerine sporcu kaynağı sağlamak ve toplumda spor kültürünün oluşmasına katkı sağlamak için il ve ilçelerde ücretsiz spor okulları açtık. 2023 yılında GSB Spor Okulları’nda 34 bin 620 öğrenci spor yaptı. Bu sayı, engelsiz spor okullarında 620, sportif yetenek taramada 4 bin 344, yüzme bilmeyen kalmasın projesinde 16 bin 862, koşabiliyorken koş projesinde 25 bin 862’ydi. Bu sayıları spor okullarıyla birlikte daha yukarıya çıkarmayı amaçlıyoruz. Ayrıca Haziran 2024 yılı itibariyle Zonguldak’taki lisanslı sporcu sayımız 44 bin 901. Bunlardan 5 bin 491’i faal olurken, kulüp sayısı 207’dir. Daha çok çalışıp bu rakamların üzerine çıkmak istiyoruz. Bunun için Milli Eğitim Müdürlüğü, üniversiteler, yerel yönetimler, belediye ve spor kulüpleri ile diğer kurum ve kuruluşlarla koordineli çalışıyoruz. Bu yıl 29 branşta faaliyet göstereceğiz. Eğitim dönemini bitirip tatil dönemine giren çocuk ve gençlere ücretsiz spor yaptıracağız. Engelli çocuklarımızın da spor yapmasına destek olacağız. Spor okullarımıza başvurular memnun edici.

MÜMKÜN OLDUĞUNCA ÇOK SAYIDA ÇOCUĞA ULAŞMAK İSTİYORUZ

Tesislerimizde uzman antrenörler eşliğinde hedefimiz mümkün olduğunca çok sayıda sporcuya ulaşmak. Yaz boyunca devam edecek kurslarımızda başarı gösterenleri kulüplere lisanslı olarak kazandıracağız. Bunun örneklerini geçmişte yaşadık. Spor okullarından yetişerek ulusal ve ulusalar arası şampiyonalarda dereceler elde eden sporcularımız var. Açtığımız spor okullarından yine aynı şekilde gelecekte birçok Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu sporcuların çıkacağına inanıyorum.” açıklamasında bulundu.

Yüksel’in konuşmasının ardından sporcular tarafından ritmik jimnastik, karate, tekvando, eskrim branşlarında gösteriler gerçekleştirildi. Sporcuların gösteriler sonunda açtıkları Türk bayrağı, velilerden büyük alkış aldı.

SPOR SERVİSİ

H Y1AyakViH Y

Editör: Hüseyin EKİNCİ