Hakkında verilen düzmece bir raporla yıkımına bahane bulunan Fevkani Köprünün aslında sapasağlam olduğu yıkıma başlanıldığı anda ortaya çıkan demir ve çelik görüntüleriyle kanıtlanmıştı.
Hiçbir çürüme, pas ve oksidasyonun olmadığı, korozyonun bulunmadığı demir ve çelik aksamın daha yüzlerce yıl köprüyü taşıyabileceği de anlaşılmıştı.
Bu konuda Şafak kentin ileri gelen mimarlarıyla da görüşmüş, fikirlerini sormuş ve onlardan da “köprü sağlam” yanıtını alarak kamuoyuna duyurmuştu.
Mimar Şafak Uslu ve Mimar Ahmet Başçı’nın bu konuda ne kadar haklı oldukları da köprünün yıkılmasıyla birlikte anlaşılmıştı.
Son olarak gazetemize çektikleri video ve fotoğrafları gönderen vatandaşlar özellikle Fevkaninin Gazipaşa’ya inen ayağı üstündeki görüntülere ve çalışmalara dikkat çekerek “iki iş makinesi bile aynı anda çalıştıkları halde köprüyü yıkamıyorlar, yazık oldu Fevkaniye, sanki kim vurduya gitti gibi, ama bu yıkım işinin peşi bırakılmamalı, hangi amaçla yıkım kararı alındığı ortaya çıkarılmalı” yorumunu yaptılar.
"2500 yılda bir olan depreme" dayanıksız denilerek, yıkılmak istenilen yapının üzerinde aynı anda iki bazen üç adet ağır tonajlı iş makineleri ve uygulanan yüksek basınçlı darbelerle yapılması akıllara soru işaretleri bıraktı. İş güvenliği mi alınmıyor yoksa, köprünün sağlamlığı mı biliniyor... (Haber: Sermet Aksu)