AK Parti Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan yaptığı yazılı açıklamada, “CHP Zonguldak İl Başkanı Sayın Devrim Dural, Devrek Belediyesi’nde müfettişler tarafından ortaya çıkartılan yolsuzluklarla ilgili yaptığımız açıklama nedeniyle söylediklerimize cevap vermemiş, üslubumuzun doğru olmadığından bahsetmiştir” dedi.

BEUN Rektörü Özölçer Fransa'da EAIE 2024 Yükseköğretim Fuarı'na katıldı BEUN Rektörü Özölçer Fransa'da EAIE 2024 Yükseköğretim Fuarı'na katıldı

Çağlayan açıklamasında, “ Devrek Belediyesi’nin hortumlandığını söylüyoruz. Devrek Belediyesi’nde hırsızlık yapıldığını söylüyoruz. Bunlara cevap vermek yerine her zamanki gibi yan yollara girip top çevirmekle meşgul oluyorlar” diyerek şunları söyledi:

“O zaman ben Sayın İl Başkanına soruyorum. Devrek Belediyesi hortumlanmış, sizin anlamanız için nasıl bir üslup kullanmamız lazım? CHP'li Başkan döneminde bazı yöneticiler Devrek Belediyesini çalmış. Hangi üslup ile anlatırsak bunu anlayabilirsiniz? Devrek Belediyesi CHP döneminde ölen çalışanlarının üzerinden para çekmiş. Bu rezil durumu hangi üslubu kullanırsak anlayabilirsiniz?

CHP'li Devrek Belediyesi, emekli olan vatandaşlarımızın emekli ikramiyesini yatırırken kat kat fazlasıyla yatırıp, iki kere yatırıp fazla olan kısmını elden alarak, farklı hesaplara aktararak hortumlamış. Bu hırsızlığı, yolsuzluğu hangi üslup ile size söylersek bize cevap verebilirsiniz?

İçişleri Bakanlığı Müfettişlerinin incelemesi bittiğinde Devrek Belediyesi’ndeki hırsızlıkları, yolsuzlukları belgelerle kamuoyu ile paylaşacağız.  İnşallah o zaman ne demek istediğimizi anlar, üslup arayışına girmez, yolsuzluğun ve hırsızlığın üzerine gider, bize öyle cevap verirsiniz. Ve diğer belediye başkanlarınıza Devrek Belediyesi’nde yaşanan yolsuzluğu ve hırsızlığı örnek göstererek bu tip yanlışlardan uzak durmalarını sağlarsınız.” 

Kaynak: Bülten