AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan, TTK'nın kapatılması ve özelleştirilmesi gibi bir konunun hiç bir sekilde gündemde olmadığını ifade ederek bu gündemi oluşturmaların halisülasyon gördüklerini belirtti.

Çağlayan, "Dün Genel Maden İşçileri Sendikası'nın önderliğinde Zonguldak Platformu olarak bir basın açıklaması yapıldı. Bizler de bunu  takip ettik. Genel Maden İşçileri Sendikasının yapmış olduğu basın açıklamasını daha önceki  hassasiyetlerini  görüyoruz. Bunları doğal olarak da saygıyla karşılıyoruz. Fakat şunu belirtmekte fayda var. Daha önce biz bu konuda bir açıklama yaptık. Kıymetli milletvekilimiz Sayın Ahmet Çolakoğlu da bu konuda bir açıklama yapmıştı. Değerli Hemşehrilerim, bunu altını çizerek, net bir biçimde söylüyorum. Türkiye Taş Kömürü Kurumunun özelleştirilmesi veyahut kapatılması, söz konusu değildir. Bu bilgi ortaya atılan Zonguldak'ta gezdirilen, bilgi kesinlikle ve kesinlikle doğru değildir. Sanal bir gündem oluşturulmak isteniyor. Halüsinasyon görenler bunu gerçekmiş gibi bir tavrın içine giriyorlar. Kesinlikle ve kesinlikle gerek maden işçimizi, gerek Hemşehrilerimizi yanlış bilgilendiriyorlar. Böyle bir şey söz konusu değil. Türkiye'ye taş kömürü kurumunun özelleştirilmesi için herhangi bir yönetimsel reform hazırlığı yok. Ancak Türkiye Taş Kömürü Kurumunun geliştirilmesi, büyütülmesi, bir kürek daha fazla kömür üretilmesi için her daim yapılan çalışmalar söz konusudur. Biz de bunların takipçisiyiz. Değerli hemşerilerime şunu da açıkça söylemek isterim. Bizler Zonguldak'ın faydasına olacak her işte avazımız çıktığı kadar sözümüzü söyler olmamız gereken yerde Zonguldaklı hemşehrilerimizin yanıdır. Hem milletvekillerimizle, hem ilçe başkanlarımızla, belediye meclis üyelerimizle, il genel meclis üyelerimizle Bütün teşkilatlarımızda bizler Zonguldaklı hemşehrilerimizin her daim yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Konu her ne olursa olsun, söz konusu eğer Zonguldak'ımızın menfaatleriyse biz Zonguldak'ımızla birlikte yürümeye devam ederiz. Ancak yalan doğru olmayan, gerçek dışı rüya görerek, hayal satarak Zonguldak'ta gündem oluşturanlara da bir çift sözümüz var. Sizler halüsinasyon görüyorsunuz. Gerçek dışı gündemler oluşturup milletimizin Aklını bulandırıyorsunuz bundan vazgeçin.

Aniden bastırdı, vatandaşlar hazırlıksız yakalandı Aniden bastırdı, vatandaşlar hazırlıksız yakalandı

YARIN ZİYARET GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

Yarın da bir aksilik olmaz ise eğer bu işin sorumlusu Türkiye Taş Kömürü Kurumu'nu büyütmek için, daha çok üretmek için, gece gündüz çaba sarf eden, kıymetli enerji Bakanımıza da hem milletvekillerimizle, hem genel maden işçileri sendikasının temsilcileriyle birlikte bir ziyaret gerçekleştireceğiz. Birinci ağızdan da bu açıklamalar inşallah bir aksilik olmazsa yarınki programa göre yapılacaktır. Bundan ötesi kesinlikle ve kesinlikle hayal satmak ve bir aldatmacadır. Bunlara kıymetli hemşehrilerimizin itibar etmemesini ben özellikle rica ediyorum.

TTK'YI SİYASİ MALZEME OLARKA KULLANMAKTAN VAZGEÇİN

TTK'nın siyasi malzeme yapıldığını ifade eden Başkan Çağlayan, "Bir başka bakımdan da değerli arkadaşlar Türkiye Taş Kömürü Kurumu her dönem birilerinin eli sanki  bir siyasi malzemeymiş gibi kullanılmaya çalışılıyor. Bırakın Türkiye Taş Kömürü Kurumunu siyasi malzeme olarak kullanmaktan artık vazgeçin. Oraya işçi alan bizleriz. İşçi almaya da devam edeceğiz. Bir kürek Fazla üretilebilmesi için yapılması gereken her şeyi bizler el birliğiyle omuz omuza yapacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Zonguldak'ımızı da sadece Türkiye Taş Kömürü Kurumu'yla ilerletmek olmuyor. Türkiye Taş Kömürü Kurumu'nun yanında bir taraftan Türkiye Taş Kömürü Kurumu özelleştirecek diye yaygara yapanlar diğer taraftan bin üç yüz kişinin bin beş yüz kişinin çalışacağı kurulacak olan Filyos'taki fabrikalara karşı çıkanlardır. Bunlar tıpkı bugün Belediyenin envanterinde olmasına rağmen milli ve yerli TOBB aracımıza binmeyenler geçmişte devrim arabasını engelleyenlerdir. Şu anda da Türkiye Taş Kömürü Kurumu üzerinden siyasi birtakım atraksiyonlar yapmak halkı kale getirmek. Ayaklanma yapmaya çalışmak ve aslında bunları yaparak da kuruma zarar vermektedirler. Kuruma faydası olacak işlerin peşinde koşarsanız kolunuza gireriz. Her kuruma zarar verecek işlerin peşinde olursanız önünüze çıkarız. Bunu da herkesin bilmesini ediyorum

Muhabir: Sertaç Özdemir