Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla ziyaret ettiği Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti’nde (ZGC) gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Zonguldak Emniyeti'nden asayiş ve trafik uygulaması Zonguldak Emniyeti'nden asayiş ve trafik uygulaması

Çağlayan, konuşmasında Zonguldak Kömürspor üzerinden Cumhuriyet Halk Partisi'ni (CHP) eleştirerek, “Geçtiğimiz dönem Belediye Başkanımız Zonguldakspor'a antrenmanlarına ve maçlarına gidebilmek için kiralama yöntemiyle araç tahsisi yapmıştı. Şimdi bu araç tahsisinin iptal edildiğini duyuyoruz. Tabii bu noktada aslında şuna bakmak lazım: Zonguldak'ta yapılacak işler, hangi iş olursa olsun, gerek Zonguldakspor gerekse farklı meselelerde, edebiyatını yapanlarla çilesini çekenler farklı. Bu edebiyatını yapanlar, iş kendi üzerlerine düştüğünde her zaman kaçacak bir yol arıyorlar,” dedi.

“RİYAKAR DAVRANIYORLAR”

Çağlayan, Nazilli-Ankara maçı sonrasında Zonguldak'ta oluşan kamuoyu ve yürüyüşten bahsederek, “O yürüyüşe katılan CHP'nin kurmayları, milletvekilleri ve şu andaki belediye başkanı bazı açıklamalarda bulundu. Hatta belediye başkanı demişti ki biz üzerimize düşeni yaparız. Zonguldakspor'a kalıcı kaynak oluşturulmalı gibi ifadeleri vardı ama görüyoruz ki şimdi araç kiralamasını dahi yapmıyorlar; ancak işin edebiyatını ve şovunu yapıyorlar. Geldiler burada hem taraftarımızın hem de hemşerilerimizin duygularına hitap edecek sözler söylediler fakat gerçekte yoklar. Riyakar davranıyorlar” şeklinde konuştu.

“HİÇBİR FAYDANIZ YOK!”

Mustafa Çağlayan, CHP’li milletvekilleri ve belediye başkanına çağrıda bulunarak, “Bizim istediğimiz, buradan bu vesileyle bir çağrı da bulunmuş olayım: O dönem gelip mikrofonlara konuşan değerli milletvekilleri, Zonguldak milletvekillerini, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı kendi belediye başkanlarıyla konuşup Zonguldakspor’a o otobüsün tekrar tahsis edilmesini ve farklı desteklerde bulunmasını rica ediyorum. Tribüne gidiyorsunuz, fotoğraf ve video çekip, tribünde oturduk diye paylaşımlar yapıyorsunuz fakat hiçbir faydanız yok. Ancak farklı noktalarda tartışmaya giriyorsunuz. Spor ya da sanatı siyasete alet etmeyin. Siyasetin üstünde, hepimizin ortak duygularını barındıran yerler buralar. Gelin, elinizden geldiğince ne kadar destek olabiliyorsanız destek olun.” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Fadime YILMAZ ELMA