Çaycuma

Mustafa Eyriboyun anıldı

Üç yıl önce Covid-19 nedeniyle yaşamını yitiren Mustafa Eyriboyun mezarı başında anıldı.

Abone Ol

19 Ekim 2021'de Covid-19 nedeniyle yaşamını yitiren Bülent Ecevit Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Mustafa Eyriboyun Çaycuma Şehir Mezarlığındaki mezarı başında anıldı.

Eşi Dilek Eyriboyun, Bülent Ecevit Üniversitesinden akademisyenler ile Çaycuma Lisesinden Mustafa Eyriboyun'un Fizik öğretmeni Fikret Kilit, Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol ve Çaycuma'dan dost ve arkadaşlarının katıldığı anmada Mustafa Eyriboyun'un çok yönlü kişiliği ve yaptığı çalışmalar üzerine konuşmalar yapıldı.

MUSTAFA EYRİBOYUN KİMDİR?

1959 yılında Çaycuma Akçahatipler köyünde doğan Mustafa Eyriboyun, ilk ve ortaöğrenimini Zonguldak ve Çaycuma’da tamamladı. O zamanki adıyla, Zonguldak Mimar Mühendislik Akademisinde lisans eğitimini bitirerek makine mühendisi olan Mustafa Eyriboyun, Yıldız Teknik Üniversitesinde önce yüksek lisansını, sonra doktorasını yaptı.BEÜ’ye 38 yıl hizmet etti. Kentin kültürel gelişimine de önemli katkılar sundu. BEÜ Uzay takımı Grizu 263 tarafından uzaya fırlatılan bir uyduya ismi yazıldı.