İşte emekli ve memurun Temmuz 2024 maaşı! Gözler en düşük emekli maaşında İşte emekli ve memurun Temmuz 2024 maaşı! Gözler en düşük emekli maaşında

Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Mustafa Sarıoğlu, Hazirana ayi TEFE TÜFE  Emekli oranın 1.64 çıkmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. 

Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Mustafa Sarıoğlu, TEFE TÜFE oranlarının emekliyi hayal kırıklığına uğrattığını belirterek verilen 1.64 oranını kaul etmediklerini söyledi. Sarıoğlu "Tüm yetkililerin dikkatine elektriğe, benzine, gaza, ekmeğe, suya, tüm gıda maddelerine zam yapılırken, ocak yüz 6.7, Şubat, 4.53 Mart 3.16,  Nisan 3.18, Mayıs 3.37 Haziran 1.64 Maaşı esas toplam 24.73 Emekliler yılı ilan ettiğiniz 2024 yılı, altı aylık tablo neye göre böyle bir tespit yapıyorsunuz? Gerçi Türkiye'yi idare edenler halkın arasına girmiyor. Pazara, markete, fırına gitmiyor. Ve bu yüzden on altı milyon emekliyi perişan vaziyette. Dün emeklilerin artması nedeniyle genel başkanımın grup dönem başkan öncülüğünde Zonguldak Şubesi olarak biz de katıldık. Atatürk'ün huzuruna çıktık. Çelenk koyduk. Ulu önderimiz demiş ki ülkeyi idare edenler, toplumlar, yaşlısına, emeklisine büyüğüne saygı duymazlarsa hayattan hiçbir şeye muvaffak olamazlar demiş. Gani gani rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun.  Atamız için. Ülkeyi idare edenlerin dikkate çağırın 16 milyon emekliyi aç bırakmaya perişan etme hakkınız yok. Artık sözün bittiği yer. Bıçak kemiğe dayandı. Artık söyleyecek söz de bulamıyoruz. Ne biçim insanlarsınız? Bu ne demek? Pazarda yangın var. Öldük, bittik, gittik ya. Ne Ne demek bir nokta altmış dört her şeye yeni zam geldi? Elektriğe yüzde 38 zam geldi. Benzine zam geldi. Perişan vaziyetteyiz. Yetkililer bir kez daha Zonguldak'tan emeğin emeklinin başkentinden uyarıyorum. Bu böyle gitmez. Tüm yetkililer aklıselim hareket etmek Durumunda emekliyi dikkate almak durumunda artık sizlere söyleyecek söz de bulamıyorum. Şimdilik bu kadar açıklama yapıyorum. Emekli olarak perişanız. Üzgünüz. Bedduamız ağır olur' diyorum.

Muhabir: Sertaç Özdemir