Zonguldak

Mustafa Yorulmaz; "O zaman sokağa ip atanlar şimdi meclise çağırıyor"

Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açıklamalarına sert bir dille cevap verdi.

Abone Ol

Zonguldak Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz, Devlet Bahçeli 1999 tarihinde Apo asılsın diye sokağa ip atıyordu.  tarihlerde Apo’yu asın diye sokağa ip atıyordu. Şimdi meclise çağırıyorlar. Meclisi onu değil şehit ailelerini çağırsınlar diye tepki gösterdi. 

Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz,  "Sayın Bahçeli biz 1999’da Mudanya'daki hakim idam cezası verince Apo'ya biz o zaman hepsine gezdik. Ecevit'e gittik, kendisine gittik . En son bize biz dediler şehit  aileleri istersen asarız dediler. Rafa kaldırdılar. Devlet Bahçeli o tarihlerde Apo’yu asın diye sokağa ip atıyordu. Şimdi de diyor ki Apo’yu Büyük Millet Meclisi'nde bir konuşturalım onu konuşturalım diyor. Peki Diyarbakır'a kadar hükümet onlara her türlü hakkı tanıdı. Terörüsleri için çadırlar kurdular. Hakimleri bile ayağına yolladılar. Hangisi pişman oldu? Altmış tane milletvekili PKK'lı. Hangisi pişman oldu. Van'ı silah deposuna çevirdiler.  FETÖ'yü biz vatan haini diye bahsediyoruz. 251 kişiyi öldürdü. Bu adam otuz bin kişiyi öldürdü. Bu zamana kadar savaştık ve şehit verdik yine savaşırız yine şehit veririz. Bu vatan  haini değil mi? Evvela asılacak olan bu. biz şehit aileleri olarak devleti yönetenlerden bir şey istiyoruz.  Şehit aileleri olarak. Eğer bunu yapmazlarsa biz Ankara Sıhhiye'de de yürürüz. Sokakta da yürürüz bundan sonra. Bizim çocuklarımızı vuranları deği evvela bizi dinlesinler. Bizi o meclise çağıracaklar. Bizi bir konuştursunlar o şehit analarını, şehit babalarını. Ne istiyoruz bakalım? Devletimizden ne istiyor? Bu devlet bizim. Başka bir devletimiz yok bizim. Öyle bir Suriyeli değiliz. Lübnanlı değiliz Pakistan’da değiliz. Göçecek yerimiz yok bizim. Türkiye Cumhuriyeti sağ olduğu müddetçe biz bu memleketin topraklarında yaşayacağız. Gerekiyorsa biz de savaşa hazırız. Ama öyle bir şey yok. Bize sormadan siyasinin böyle bir açıklaması yanlış ve talihsiz bir açıklama.  Seksen bir ilde valimiz var. Bu valilere emir verirsiniz toplayın götürün buraya. Zor bir şey değil bu. Biz buna uyarız. Kesinlikle bundan taviz vermezler kimse düşünmesin. Terör bitti diyorlar bir taraftan. Dışişleri Bakanımız açıklama yapıyor. Terörün kökünü kazıyacağız. Bitti. Az kaldı. E az kaldı da şimdi neden meydan okuyorsun da kürsüye çağırıyorsun. Vatan haini olan insanı bize sormadan nasıl çağırıyorsunuz. 
Bu konuda da geri adım atmayacağız. Gereken neyse yapacağız” dedi.