BEUN Mezunu Böyükarslan Uluslararası Türk Mutfağı Tanıtım etkinliğinde yer aldı BEUN Mezunu Böyükarslan Uluslararası Türk Mutfağı Tanıtım etkinliğinde yer aldı

Üroloji doktoru Prof. Dr. Bülent Akduman, Zonguldak’ta erkeklerin en önemli problemleri arasında erektil disfonksiyon yani sertleşme bozukluğunun görüldüğünü söyleyerek, bu problemin Extracorporeal Shock Wave Therapy (ESWT) cihazı ile büyük ölçüde çözüme kavuşturulduğunu açıkladı. Öte yandan Akduman, Zonguldak’tan her yaş grubundan hastası olduğunu belirterek, 80 yaşındaki vatandaşların da cinsel ilişki problemi yaşadığı ve tedavi amacıyla kendisine başvurduğunu ifade etti.  Ayrıca Akduman, Ocak ayına kadar sadece muayene ücretinin alınacağını ve cihaz tedavisinde ise herhangi bir ücretin talep edilmeyeceğini söyledi. 
YAŞAM KALİTESİNİ ETKİLİYOR!
Akduman, "ESWT cihazı, özellikle erektil disfonksiyon tedavisinde kullanılan bir yöntemdir. Erektil disfonksiyon, erkeklerin cinsel ilişki için yeterli sertliği sağlayamaması ya da sürdürememesi durumudur ve 40 yaş üzeri erkeklerin yaklaşık yarısında farklı derecelerde görülmektedir. Bu, yaşam kalitesini ciddi şekilde etkileyen bir sorundur." dedi.
BİLİNEN BİR YAN ETKİSİ YOK!
Erektil disfonksiyonun tedavisinde birçok yöntem olduğunu belirten Akduman, "Ağızdan alınan ilaçlar, enjeksiyonlar ve cerrahi müdahaleler gibi yöntemler mevcut. Ancak ESWT cihazı, anestezi gerektirmeyen, ağrısız ve kanamasız bir tedavi sunar. Ortalama altı seans süren tedavi, her seans yaklaşık 10-15 dakika sürer ve hastalar herhangi bir ağrı hissetmez. Poliklinik şartlarında kolayca uygulanabilir ve bilinen bir yan etkisi yoktur." dedi.
“KAN AKIŞINDAKİ ARTIŞIN İKİ YILA KADAR DEVAM ETTİĞİ BİLİMSEL OLARAK KANITLANMIŞTIR”
Akduman, ESWT’nin özellikle damarsal nedenlere bağlı erektil disfonksiyon tedavisinde etkili olduğunu vurgulayarak, "Cihaz, genital bölgedeki kan akışını artırarak sorunu çözmeye yardımcı oluyor. Tedavi sonrasında kan akışındaki artışın iki yıla kadar devam ettiği bilimsel olarak kanıtlanmıştır." diye ekledi.
“SAFRA KESESİ YA DA BÖBREK TAŞI GİBİ TEDAVİ EDİLEBİLİR BİR RAHATSIZLIK”
Cihazın ayrıca Peyronie hastalığı (penis eğriliği) olanlarda plak ve ağrıyı azaltmada ve kronik prostatit tedavisinde de etkili olduğunu belirtti. Akduman, tedavi sürecinde hastaların utanmaması gerektiğini vurgulayarak, "Bu, safra kesesi ya da böbrek taşı gibi tedavi edilebilir bir rahatsızlık. Yaş ilerledikçe bu sorunlar artabilir, ancak tedavi seçenekleri mevcut ve hastalarımız için etkili sonuçlar alıyoruz." dedi.
“TEDAVİ BİTTİKTEN SONRA TEKRAR UYGULANMASINA GEREK KALMAZ”
ESWT’nin ağrısız, maliyeti düşük ve uzun vadeli bir çözüm sunduğunu belirten Akduman, "Tedavi, ilaç kullanımının aksine kalıcı bir çözüm sunar. Her seferinde ilaç almak zorunda değilsiniz. Tedavi bittikten sonra tekrar uygulanmasına gerek kalmaz." diye ekledi.
“BAŞARI ORANI YÜZDE 70-80 CİVARINDA”
Tedavinin başarısının yüzde yüz garanti olmadığını belirten Akduman, tedavi öncesinde hastaların durumlarının değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Hiçbir tedavi yöntemi yüzde yüz etkili değil. Ancak bu yöntemde başarı oranı yüzde 70-80 civarında. Hastanın yaşı, sertleşme sorununun tipi tedavi başarısını etkileyen faktörlerdir." dedi.
YILBAŞINA KADAR ÜCRETSİZ
Son olarak, kalp, şeker ve tansiyon gibi rahatsızlıkları olan hastalarda ESWT’nin güvenle uygulanabileceğini ve herhangi bir yan etkisi olmadığını belirten Akduman, cihazla ilgili muayenelerin yılsonuna kadar sadece muayene ücreti karşılığında yapılacağını söyledi. 
Öte yandan, tedavi olmak isteyen hastaların 0532 172 2073 numaralı iletişim hattından kendilerine ulaşılabileceği belirtildi. 

Muhabir: Fadime Yılmaz Elma