Pulat, CHP Kadın Kolları il ve ilçe örgütü olarak, sivil toplum kuruluşları ve duyarlı vatandaşlarla birlikte Zonguldak’ta bir araya geldiklerini belirtti. Pulat, “22 yılın sonunda vicdanlarımızı sarsan, kabul edemediğimiz bir vahşet için toplandık. Narin’imizi vahşi bir cinayet sonucu kaybettik. Narin’i tanımayan ama yüreğinde hisseden, 7’den 70’e tüm kız çocuklarının ve kadınların başı sağ olsun” dedi.

Pulat, açıklamasında çocuk istismarı ve cinayetlerinin önlenememesine yönelik tepkisini dile getirerek, bu vahşetin gelişini önceden gördüklerini ifade etti. “Bir kereden bir şey olmaz, küçüğün rızası var” gibi anlayışların toplumda yer edinmesinden yakındı ve şunları söyledi:

“ÇOCUK İSTİSMARINI ARAŞTIRMAYI REDDETTİNİZ, YÜZLERCE ÇOCUK KARA TOPRAĞA MAHKUM EDİLDİ"

“Dün, çocuk istismarlarını araştırmayı reddedenler, bugün Narin’i, Leyla’yı, Zeynep’i kara toprağa mahkum etmekten utanmıyor musunuz? 2016 yılından bu yana kaybolan çocuklara ilişkin verilerin gizlenmesinden utanmıyor musunuz? Biz sizin yerinize de utanıyoruz ve çocuklarımızı nasıl koruyacağımızı düşünerek uykusuz geceler geçiriyoruz.”

Pulat, son 2,5 yılda 3.364 çocuğun önlenebilir nedenlerle hayatını kaybettiğini, Adalet Bakanlığı verilerine göre 2023 yılında 31.216 çocuk istismarı davası açıldığını vurguladı. Ayrıca, Türkiye İstatistik Kurumu'nun 2008-2016 yılları arasında 104.531 çocuğun kaybolduğunu açıkladığını, ancak son 8 yılda kaybolan çocuklara ilişkin veri paylaşılmadığını belirtti.

Oğuzhan Turhan; “Türk Milletinin Dil Bayramını kutluyorum” Oğuzhan Turhan; “Türk Milletinin Dil Bayramını kutluyorum”

"NARİN'İMİZİ 19 GÜN SONUNDA BULDUK"

CHP Zonguldak Kadın Kolları Başkanı, Narin’in cesedinin 19 gün boyunca bulunamamasına dikkat çekti ve süreci yöneten yetkililere sert eleştirilerde bulundu. “120 haneli köyde 3 savcıyla Narin’in nasıl öldüğünü açıklamayanlar, neden sustunuz? Yıllardır öldürülen yüzlerce çocuğun faili neden yargıya teslim edilmedi?” diye sordu.

“ÇOCUK CİNAYETLERİ VE İSTİSMARLARI POLİTİKTİR"

Pulat, Türkiye’de çocuk cinayetleri ve istismarlarının, kadın cinayetlerinde olduğu gibi politik olduğunu belirterek, bu cinayetlerin cinsiyetçi tahakkümün bir sonucu olduğunu ifade etti. Ayrıca, İstanbul Sözleşmesi’ni ve 6284 sayılı yasayı hedef alan zihniyetle mücadelenin sonuna kadar devam edeceğini vurguladı.

Son olarak, CHP iktidara geldiğinde ilk iş olarak İstanbul Sözleşmesi'ni yeniden yürürlüğe koyacaklarını ve 6284 sayılı kanunu etkin bir şekilde uygulayacaklarını söyledi. Pulat, Narin’in davası başta olmak üzere tüm çocuk istismarı ve cinayet davalarını CHP Kadın Kolları olarak yakından takip edeceklerini duyurarak açıklamasını sonlandırdı.

Muhabir: Handan Alataş