Kızılcahamam’da 3 gün süren AK Parti Yerel Yönetimler istişare ve değerlendirme toplantısına katılan Zonguldak İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, toplantıya dair değerlendirmelerde bulundu. Karaveli, Zonguldak’ın sorunlarını ilgili bakanlara ilettiklerini belirterek, "Bakanlarımız gerekli değerlendirmeleri yaptıktan sonra bize dönüş yapacaklar" dedi.

Necdet Karaveli, toplantının detaylarını şu sözlerle aktardı: “Arkadaşlar, bildiğiniz gibi Kızılcahamam'da Yerel Yönetimler Başkanlığımızın 3 gündür devam eden toplantısı yapıldı. Sayın Cumhurbaşkanımız bizzat toplantıya katıldılar. Türkiye'deki AK Partili tüm büyükşehir, il, ilçe ve belde belediye başkanlarımız ile grup başkan vekillerimiz de toplantıya iştirak ettiler. Bu, AK Parti'nin geleneksel olarak her yıl yaptığı klasik bir toplantıydı. Yine yerel yönetimlerde neler yapabiliriz, nasıl daha başarılı olabiliriz, eksiklerimiz nelerdir gibi konuları ele aldık.”

Jandarmadan ‘kadınaelkalkamaz’ bilgilendirme faaliyeti yaptı Jandarmadan ‘kadınaelkalkamaz’ bilgilendirme faaliyeti yaptı

Karaveli, ülkenin zor bir dönemden geçtiğini vurgulayarak, “Deprem bölgesindeki sıkıntılarımız hala devam ediyor. Bir an önce deprem bölgesini ayağa kaldırmak zorundayız. Bu noktada tüm yerel yönetimler olarak fedakarlık yapmaya hazırız. Deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın ve yerleşim yerlerinin sıkıntılarını en kısa zamanda gidermeyi umuyoruz. Rutin işlerimizi yapmaya devam edeceğiz. Bakanlıklardan gelen hibeler ve takviyeler konusunda bu yıl zorluk yaşayacağımız aşikar. Bu noktada vatandaşlarımızdan da anlayış bekliyoruz. Vatandaşlarımız duyarlıdır ve anlayış göstereceklerine inanıyoruz” dedi.

İl Özel İdaresi olarak bölgede özellikle su sıkıntısı yaşandığını belirten Karaveli, “Kuraklık devam ediyor. Vatandaşlarımızı mağdur etmemek için su kanal hizmetleri ve yol şube olarak her gün takviye yapmaya, başka kaynaklar aramaya ve tamiratları sürdürmeye devam ediyoruz. Su olmadığı için birçok köyümüzde pompalar veya motorlar arıza vermeye başladı. Bunların önüne geçmek için tedbirler almaya çalışıyoruz. İnşallah bu yılı hayırlısıyla geçirip önümüzdeki yıl hizmetlerimize durmaksızın devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Handan Alataş