Genel

Neden Baret ve İş Ayakkabısı Kullanmalıyız?

Çalışma sahasında kişisel güvenliğimizi ve iş güvenliği malzemeleri ile güvenliğimizi sağlayıcı tedbirler almalıyız.

Abone Ol

Çalışma sahasında kişisel güvenliğimizi ve iş güvenliği malzemeleri ile güvenliğimizi sağlayıcı tedbirler almalıyız. Bunu da ancak iş güvenliği malzemeleriyle sağlayabiliriz. İş güvenliği bakımından hayati önem taşımakta olan baret tehlikeli ve güvenliğin gerekli olduğu inşaat, elektrik gibi sektörlerde zorunlu olarak kullanılmaktadır.

Niçin Baret Kullanmalıyız?

Peki nedenbaret kullanmalıyız sorusuna gelecek olursak. Çalışırken uzun saçların statik sürtünme kuvvetiyle dağılıp makinenin dönen kısmına sarılması sonucunda oluşacak kazaları önlemek. Çalışırken sağa ve sola hareketinden sivri ve kesik parçalardan başı korur. Çalışma sırasında fırlayan ve yukarıdan yüksek basınçla düşen cisimlerden kaynaklanacak yaraları engellemek. Ve son olarak da elektrik çarpmalarından başı korumaktadır. Ayrıca baretler 50 hz’lik 20.000 V’lukgerilime sahip olmalıdır ki en az 3 dakika yalıtkan özelliği göstererek dayanabilsin.

İş sağlığı ve çalışanların güvenliği bakımından gerekli ekipmanlardan biri olan baretler teknik özellikleri bakımından farklı şekillerde üretilmektedir. Propazarsektörel farklılıkları gözeterek işin konumuna uygun farklı çeşit ve renklerde ürün portföyünü siz değerli müşterilerine sunmaktadır.

İş ayakkabısı kullanmanın önemi.

İş güvenliği malzemelerinden olan iş ayakkabısının kullanımı çalışma sahasında önemlidir. İş ayakkabısıilgili mevzuatlara uygun üretilen çalışanların iş sağlığı ve güvenliği açısından önemli ve kullanımı zorunlu ayak koruyucu kabıdır. Tüm ürünlerin hangi amaçla üretilirse üretilsin uluslararası iş güvenliğine uygun üretilmelidir.

İSG ayakkabı mevzuata göre belli standarda sahip olmalıdır. Bu standard harf ve rakamlarla ifade edilmiştir. İş ayakkabısı s1,s2 ve s3 şeklinde sınıflandırılmıştır. Peki bu standardlar nedir sorusuna cevaben işçileri elektrik çarpmasına karşı koruyan antistatik özellikte tabanlı ayakkabıdır. Daha çok elektrik sektörünün işine yarayan iş ayakkabıları elektrikten kaynaklı yaralanmaları önlemektedir.

Metaller ve eşya düşmesi,çarpma vs. gibi herhangi olumsuz durumlarda yaşanılacak kazalarda çivi batması,kaymalar kaliteli iş ayakkabısı kullanan kişileri korkutmamalıdır. Ayak yaralanmaları çalışanlar arasında sıklıkla görülmektedir.Bunun önüne geçebilmek için mesaiye başlamadan iş ayakkabılarınızı giyerek önlem almalısınız.İş ayakkabılarınızda çalıştığınız ortama bağlı olarak çelik ya da demir uçlu olmalıdır. İş yeriniz ve çalışanlarınızın can güvenliği için kişisel koruyucu donanım malzemeleri konusunda bizimle iletişim geçebilirsiniz.