2024-25 Eğitim Öğretim Yılı üniversiteler içinde önümüzdeki aylarda başlayacak. Üniversite sınavları yapıldı, kazananlar belirlendi, yerleştirmeler de başladı, bitiyor. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesini ise 6 bin 500 kadar öğrencinin tercih ettiği rektörlük tarafından açıklandı.

Bu öğrencilerin ise çok büyük bir kısmı il dışından. İl dışından gelip kayıt yaptırıp Zonguldak’ta okumaya çakışacak öğrencilerin bir bölümü KYK yurtlarında bir bölümü de özel yurtlarda kalacak.

Köprü için montaj sürüyor Köprü için montaj sürüyor

Eğitim hayatına başladıktan sonra genelde bir yıl içinde arkadaşlarıyla eve çıkmayı tercih eden öğrencilerin da sayısı az değil.

Ancak bilindiği gibi bu eğitim öğretim yılında KYK yurtları da, özel yurtlar da öğrencilerin umduklarından pahalı olarak göze çarpıyor. Eve çıkmak ise ayrı bir sorun. Öte yandan öğrencinin yeme içme derdi de artan fiyatlar ve kazık atmayı maharet sanan bir kısım esnaf tarafından uygulamaya sokuldu.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinde eğitim gören 40 bine yakın öğrenci için durum böyle ve zor günlerin bunlar açısından başladığı da görülüyor. Öğrencilerin bu durumlarından yararlanıp onları tarikatların içine çakmak isteyen karanlık güçler de sırada bekliyor.

Muhabir: Sermet Aksu