Zonguldak

Öğretmen okullarının kuruluşunun 176. Yılı kutlandı

Zonguldak Kız İlk Öğretmen Okulu Mezunları, Öğretmen okullarının kuruluşunun 176. Yılını Valilik önünde düzenlenen törenle kutlandı.

Abone Ol

Zonguldak Kız İlk Öğretmen Okulu Mezunları, öğretmen okullarının kuruluşunun 176. yılını Zonguldak Valiliği önünde düzenlenen bir törenle kutladılar. Törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu ve saygı duruşunda bulunulduktan sonra İstiklal Marşı okundu.

Öğretmenlik mesleğini Zonguldak'ta icra eden Şükran Karahasan, törende yaptığı konuşmada, öğretmen okullarının 176. yılını kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Karahasan, şu ifadeleri kullandı: "Cumhuriyetin kazanımlarını, özellikle öğretmen yetiştirme politikasının nasıl alt üst edildiğini gördükçe umutsuz olmak durumunda kalıyoruz ama asla umutsuz olmayacağız. Sizler, çocuklarınız, torunlarınız mutlaka görmedikleri o günleri tekrar yaşatacaklar. Bir çağdaş ülkeden ortaçağ karanlığına sürüklenmek istenen aşiret yönetimiyle mücadele etmek zorundayız. Bizler öğretmen olarak geri çekilmemeliyiz. Çünkü yaşadıklarımız, öğrettiklerimiz asla modası geçmeyen düşüncelerdir. İnşallah hepimiz o günleri görürüz."

Karahasan'ın konuşmasının ardından katılımcılar öğretmenlik marşını seslendirdi ve tören, Atatürk anıtının önünde toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.