Siyaset

Oğuzhan Turhan; Torpil iddiaları Zafer Partisi olarak bizi derinden üzdü

Zafer Partisi Zonguldak İl Başkanı Oğuzhan Turhan, Kamuda yaşanan Mobbing ve il özel idarede işçi alımlarında torpil liste iddialarına dair açıklama yaptı.

Abone Ol

Zafer Partisi Zonguldak İl Başkanı Oğuzhan Turhan, Kamuda yaşanan Mobbing ve il özel idarede işçi alımlarında torpil liste iddialarına dair açıklama yaptı.

Turhan açıklamasında, “İlimiz ile alakalı yerel ve ulusal basında çıkan, ülkemizde gündem olan torpil iddiaları Zafer Partisi olarak bizi derinden üzmüştür” diyerek şunları söyledi:

“Zafer Partisi İl Teşkilatı olarak uzun süredir takip ettiğimiz,  Zonguldak Gençlik ve Spor İl müdürlüğündeki mobing vakası tam anlamıyla sonuçlanmadı.  Bu konuyla ilgili bir soruşturma dahi yapılmamışken,  işe alımlarda torpil iddialarının ortaya çıkması ve bunun daha süreç başlamadan belgelenmesi, yerel ve ulusal basında güzel ilimiz adına başarılarla değil de torpil, insan kayırma ve kul hakkı ile gündeme gelmesi bizi aşırı derecede üzmüştür.

Bundan daha vahim olanı işe alımlarda torpil belgelenmiş olmasına rağmen Vali Osman Hacıbektaşoğlu tarafından kamuoyuna yapılan açıklama haksızlığı ortadan kaldırmaya yönelik değildir.  İşe alımlarda yapılan torpil iddiaları için soruşturma emri verilmediği gibi AKP'li kadrolar tarafından örtbas edilmeye oldubittiye getirilmeye çalışılmasına ortam hazırlanmıştır.  Devletimiz; yöneticilerinin Cumhuriyete, millî, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti ilkelerine bağlı kişiler olarak torpil iddialarını ve uygulayıcılar ile mücadele içinde olmaları gerekirken, önce makamlarını korumak, koltuklarının altlarından kaymaması için çabaladıkları ortadadır.

Yaşanan olayın üzücü kısmı da FETÖ belasıyla uğraştığımız süreçte devlet kurumlarımızın liyakatsiz kadrolara emanet edilmesinden hiç ders alınmamıştır. Bu yapılanmanın sakıncası iktidardaki siyasi parti yöneticilerinin verdiği karar ve tercihlere liyakatsiz kadroların neredeyse harfiyen uyulmasıdır.

Milli benlikten uzak Siyasi Parti yöneticilerinin belirlediği ve torpille hile ile bir makama gelmiş yöneticilerin ve işe girmiş kişilerin ülkemize devletimize ve vatandaşlarımıza nasıl hizmet edeceğini takdirlerinize bırakıyoruz.

Bu torpil iddiası, ilimizdeki liyakate bakılmadan işe alımlar bardağı taşıran son damla olmuştur. Sayın Valinin iddialarla ilgili derhal soruşturma başlatıp, sonucuna göre gereğini yapması gerekmektedir. Unutmayalım ki torpil ile işe girenler, işi hak eden liyakatli insanlarımızı ekmeğini çalmıştır. 

Bu kişilerin arkasında duran, ortamı hazırlayan ve basında savunan siyasi güce sesleniyorum; bu haksızlığı Zonguldak halkımız kesinlikle unutmaz. Bu kişilerin bu makamları hala işgal ettirmenin sorumluluğu ve vebali bu olaylara ses çıkarmayıp karşı gelmeyen herkesin üzerindedir”