Kent lokantası hizmete giriyor Kent lokantası hizmete giriyor

Zonguldak'ta korkunç kaza! Ticari taksi dereye uçtu: 1 ölü, 4 yaralı Zonguldak'ta korkunç kaza! Ticari taksi dereye uçtu: 1 ölü, 4 yaralı

Zonguldak halkının artık bıktığı ancak her nedense yetkililerin bir türlü önleyemediği dilenciler ve özellikle de dilenci çocuklar için vatandaş uyarıyor; “şimdiden harekete geçilmeli”

Kent lokantasında yarın ne var? Kent lokantasında yarın ne var?

Okulların açılmasına bir ay kala hala Gazipaşa Caddesi ile bağlı cadde ve sokaklarda gün boyu ellerinde dümbelek ile çalıp oynayan ve yaşları 5 ile 8 arasında değişen bu çocukların bir kısmı da ticarethaneler, özellikle de simit fırınları önünde gelen geçenden para ya da simit, poğaça, kola gibi gıda maddeleri istiyorlar.

Aldıkları para ya da gıda maddelerini kendilerini birkaç metre uzaktan takip eden ebeveynlerine veren sonra yine aynı yere dönerek dilenmeye devam eden bu çocuklar yasalarımızda da “suça sürüklenen çocuklar” olarak tanımlanıyor. Bilindiği gibi dilencilik yapmak da suç.

Bu çocukların aslında ebeveynlerinin dilencilik yaptıklarını ancak yakalandıkları takdirde daha kapsamlı ceza yediklerini bildiklerinden yerlerine çocuklarını geçirdikleri de Zonguldak kamuoyunca biliniyor.

Muhabir: Sermet Aksu