Bunun adı soygun! Bunun adı soygun!

Türkiye kadınların istihdamına yönelik çalışmalar ve projeler devam ediyor. Bu kapsamda İŞKUR Genel Müdürlüğü ve Opet arasında protokol imzalandı. Bu protokolle çok sayıda kadına iş imkanı sağlanacak. Öte yandan protokolle ilgili genelge İŞKUR Genel müdürlüğü tarafından 81 ildeki il müdürlüklerine gönderildi.

İŞKUR Zonguldak İş Müdürü Okan Şentürk, “Her meslekte kadın eli” projesi ile ilgili şunları söyledi:

“28 Mayıs 2024 tarihinde, Opet Petrolcülük A.Ş. ile kurumumuz genel müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalanmıştır. Bu protokol kapsamında, ‘İş Pozitif Programı’ ve Türkiye’de kadın istihdamına yönelik mesleki eğitim, teşvik ve hibe gibi destekler veren kamu kurumları, yetişmiş insan kaynağına sahip sivil toplum kuruluşları, üretim kapasitesine sahip kadın kooperatifleri ve istihdam sağlayan özel sektör kuruluşları bir araya gelerek kayıtlı kadın istihdamını artırmayı hedeflemektedir.

Belirtilen tarihte imzalanan protokol kapsamında kurumumuz, Opet Petrolcülük ile işbirliği yaparak bu alanda bir gelişme sağlamıştır. Bu doğrultuda, ilimizdeki Opet Petrolcülük firmaları ile görüşmeler bu hafta içerisinde gerçekleştirilecektir. Görüşmelerde, kurumumuzun verdiği teşvikler, hibeler ve meslek kursları hakkında firmalara bilgilendirme yapılacaktır. Amacımız, kadın istihdamının ilgili belirtilen kuruluşlarda artırılmasını ve kadınların üretim ve işgücüne yönlendirilmesini sağlamak için belirlenen protokolün hızlı bir şekilde uygulanmasını sağlamaktır.”

Genel Müdürlükten gelen yazı şu şekilde:

Kurumumuz tarafından yürütülen İş Pozitif Programı ile Türkiye'de kadın istihdamına yönelik mesleki eğitim, teşvik ve hibe gibi destekler veren kamu kurumları, yetişmiş insan kaynağına sahip sivil toplum kuruluşları, üretim kapasitesine sahip kadın kooperatifleri ve istihdam sağlayan özel sektör kuruluşlarının bir araya gelerek kayıtlı "kadın istihdamının" artırılması hedeflenmektedir.

İş Pozitif Programı çatısı altında kadınların işgücü piyasasında hiç yer alamadıkları ya da çok az yer alabildikleri alanlarda kadın istihdamının desteklenmesi amacı ile "Her Meslekte Kadın Eli Projesi" hayata geçirilmiştir. Bu proje kapsamında akaryakıt dağıtım sektöründe kadın istihdamının arttırılmasına yönelik 28.05.2024 tarihinde OPET Petrolcülük A.Ş. ile Kurumumuz arasında iş birliği protokolü imzalanmış olup, söz konusu protokol kapsamında Opet Petrolcülük A.Ş.'nin il düzeyinde faaliyet gösterdikleri iş yerlerinde ihtiyaç duyulan işgücünün temini, aktif işgücü programlarının düzenlenmesi ve benzeri konularda gerekli ziyaretlerin yapılarak destek verilmesi, bu doğrultuda yapılan iş ve işlemlerin her ayın ilk haftası olacak şekilde raporlanarak [email protected] adresine iletilmesi hususunda; bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Muhabir: Fadime Yılmaz Elma