Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun Cumhuriyet’in, istiklal ve istikbali uğruna destansı bir mücadele veren Türk milletinin, en kıymetli zaferlerinden biri olduğunu belirterek “Her türlü zorluğa ve imkânsızlığa rağmen aziz milletimizin birlik ve beraberlik içerisinde verdiği benzerine rastlanmamış mücadele, milletimizin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biridir. Cumhuriyet, milletimizin bağımsızlık ve hürriyetinden asla taviz vermeyeceğinin ifadesidir” dedi.

Bartın'da madendeki göçükte hayatını kaybeden madenci son yolculuğuna uğurlandı Bartın'da madendeki göçükte hayatını kaybeden madenci son yolculuğuna uğurlandı

Rektör Uzun, yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: “29 Ekim 1923’te ilan edilen Cumhuriyetimiz, damarlarımızdaki asil kandan aldığımız güçle ilelebet yaşayacak ve her geçen gün daha güçlü, daha müreffeh yarınlara ulaşacaktır. Bugün yükseköğretim kurumları olarak bizlere düşen görev, birlik ve beraberlik içerisinde daha çok çalışmak, milli ve manevi değerlerine bağlı, üretken ve nitelikli gençler yetiştirmektir. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere milletimizin istiklali ve istikbali uğruna canlarını feda eden şehit ve gazilerimizi rahmetle yâd ediyor, Cumhuriyetimizin 101. yıl dönümünü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyorum.”

Kaynak: Bülten