Zonguldak’ta erkek kuaförlerinin Pazar günleri açılmayarak tüm çalışanların dinlenme haklarını kullanması bilindiği gibi bazı vatandaşlarca da eleştiri konusu olmuştu.

Zonguldak’ta Afgan cinayetinde organ kaçakçılığı iddiaları! Nourtani’nin böbreği nerede? Zonguldak’ta Afgan cinayetinde organ kaçakçılığı iddiaları! Nourtani’nin böbreği nerede?

Konu üstünde görüşlerine başvurduğumuz Star Kuaför’den yılların usta berberi Özcan Bozkurt “bizim de dinlenmeye ihtiyacımız var, kimileri tüm berberlerin aynı gün tatil yapmalarını eleştiriyor, kimileri de nöbetçi berber bırakılmasını arzu ediyor ama böyle şey olmaz, nöbetçi berberlik saçmalıktır, zaten böyle bir durum işlemez çünkü bir berberin bir günde yapacağı tıraş sayısı belli, yığılmalar ve sıra bunun üstünde olur ve yine çoğunluk tıraş olamaz” diyerek görüşlerini dile getirdi.

Çalışma saatlerinin zaten pek belli olmadığını, telefon edip “saat 21.00’de geleceğim, beni bekle” diyen müşterileri olduğunu söyleyerek “kıramıyoruz, mecburen bekliyoruz hatta bazen sabah saat 07.00’de geleceğim” diyen bile olduğunu söyleyen Özcan Bozkurt aslında berber esnafına SGK tarafından yıpranma payı verilmesi gerektiğini savundu.

Muhabir: Sermet Aksu