Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak İl Başkanı Mustafa Öztürk, Alaplı ilçe Başkanı Erol Oktay’ın Cumhur ittifakına ihanet ettiği iddialarına yanıt vererek çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Alaplı'da kendi istedikeri adayla yola çıkamadıklarını ifade eden Öztürk, ”Alaplı ilçemizin belediyesini alacağımızı liderimize söyledik. Çalışmalarımızın yanı sıra yüzde 25-30 oy alacağımızı ifade ettik. Ancak Alaplı'da istenilmeyen adayı gösterdiğimiz için yani kendilerinin istediği adayı gösterdiğiniz için çalışılmadı. Çünkü 1500-2000 kişiye miting yapacaksın, 600 alacaksın. Böyle bir şeyimiz olamaz. Ayrıca ben zaten kendisiyle görüşmüştüm istediğim ekip ekiple çalışacağımı bildirmiştim. Bu değişikliğinde aslında seçimin faturası kesilince mecbur görevden alma oldu" dedi.

“BİZ LİDERİMİZ İÇİN ÖLÜRÜZ!”

Bir zam da ‘Su’ya: Biri Tahsin Erdem’i durdursun! Bir zam da ‘Su’ya: Biri Tahsin Erdem’i durdursun!

Kesinlikle Cumhur ittifakı aleyhinde bir adım atmalarının söz konusu olmadığını ifade eden Öztürk, "Şimdi il başkanlığında yapılan açıklamaya gelince biz lidere sadakatten ölürüz diye yola çıktık. Bizler sadakat şerefimizdir diye yola çıktık. Biz kesinlikle ve kesinlikle Cumhur İttifakı aleyhinde bir adım atmamız söz konusu olamaz liderden ikinci bir emir gelene kadar. Dolayısıyla ilçe başkanları toplantısında benim böyle bir söylemimde bulunmamalı, saçma bir şey yok. Zaten bana oy vermiyor. İlçe başkanları kendi mıntıkasında oy verecek. Yani çok eksik  bir yerden gitmiş değerli başkanımız. Hani bunu benim aleyhimde bütün ilçe başkanlığımızı arayıp sorabilirsiniz. Allah'a and olsun kimseye bir yalan söylememişimdir. Yalan söyleme ihtiyacı da duymamışımdır. Benim yaşadıklarım, gördüklerim, bildiklerim bana yetiyor. Bir araya bir de yalan sıkıştırmaya gerek yok. Biz siyasetçi değiliz. Liderimizin emri neyse biz onu yerine getiririz. Onun haricinde bizim bir şey söyleme hakkımız da yoktur. Araştırma hakkımız da yoktur. Sorgulamak zaten hakkı bize değil. Lider emreder biz yaparız” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Sertaç ÖZDEMİR