Zonguldak

Para dolu çantayı bulup sahibine teslim etti, ödülü reddetti

Zonguldak Merkez Mithatpaşa Mahallesi Defterdar Sokak'ta bulunan bir çorbacıda çorba içen bir vatandaş, para dolu çantasını unuttu.

Abone Ol

Otomobil yoldan çıkarak takla attı: 1 ölü, 2 yaralı Otomobil yoldan çıkarak takla attı: 1 ölü, 2 yaralı

Emekli hemşire Ami’yle birlikte 2 metreden düştü Emekli hemşire Ami’yle birlikte 2 metreden düştü

Zonguldak Merkez Mithatpaşa Mahallesi Defterdar Sokak'ta bulunan bir çorbacıda çorba içen bir vatandaş, para dolu çantasını unuttu.

Çorba içmeye gelen bir kadın, yanındaki para dolu çantayı unutarak mekândan ayrıldı. Bir süre sonra çantayı fark eden Aykan Fidan, büyük bir sorumluluk göstererek Zonguldak Belediyesi’ne durumu bildirdi.

Çantanın içinde yüklü miktarda para olduğunu gören Fidan, hemen yetkililere haber vererek çantanın sahibinin bulunmasını talep etti. Çanta sahibine ulaşmak için dükkân sahipleri de devreye girdi ve çorbacıya bırakılan telefon numaralarından kayıp çantanın sahibine ulaşıldı. Parayı kaybeden kadının eşi, hızlıca olay yerine gelerek çantasını güvenli bir şekilde teslim aldı.

Olayın ardından büyük bir minnet duyan adam, Aykan Fidan’a teşekkür etmek amacıyla para teklif etti. Ancak Fidan, tüm iyilikseverliğiyle bu teklifi geri çevirdi. Parayı bulduğunda, sahibine teslim etmenin insani bir görev olduğunu belirten Fidan, ödül teklifini kabul etmedi.

Zonguldak'ta örnek bir davranış sergileyen Aykan Fidan, toplumda takdirle karşılandı.