Zonguldak'ta yaşanan vahşet dolu olay sonrasında, psikiyatrist Prof. Dr. Arif Verimli, toplumun dikkatini çekmek ve benzer olayların önüne geçmek için acilen önlemler alınması gerektiğini dile getirdi. Olayın ardından her ilin nüfus oranına göre yataklı psikiyatri hastaneleri kurulması ve acilen bir ruh sağlığı yasasının çıkarılması gerektiğini vurguladı.

Prof. Dr. Arif Verimli, olayın Türkiye gündemine oturmasının ardından yaptığı açıklamada, "Her ile o ilin nüfusunun oranına göre belirlenecek Yataklı Psikiyatri Hastanesi ve acilen Ruh Sağlığı Yasası istiyoruz" ifadelerini kullandı. Bu önerilerin amaçları, psikolojik sorunları olan bireylerin erken teşhis edilmesi, uygun tedaviye erişimleri ve toplum güvenliğinin sağlanmasıydı.

Bu tür trajik olaylar, psikolojik sorunların ciddiyetini ve bu sorunlara yönelik sağlık hizmetlerinin yetersizliğini gündeme getirdi. Prof. Dr. Arif Verimli'nin çağrısıyla, toplumun dikkati bu sorunların çözümüne yönlendirilmeye çalışıldı.

Devrek’te şok eden olay: Annesini darp eden şahıs serbest bırakıldı! Devrek’te şok eden olay: Annesini darp eden şahıs serbest bırakıldı!

-Olay-

 Zonguldak Devrek'te yaşanan vahşet olayında bir kadın, annesini ve anneannesini baltayla öldürdükten sonra cesetleri parçalara ayırdı. Annesini 110, anneannesini ise 6 parçaya ayıran Çataklı, sağlık kontrolü sırasında ise kendi parmağını ısırarak kopardı ve yedi. (Haber:Fadime YILMAZ ÖZKAN)

arif verimli

arif-verimli-profil

Emniyet müdürü Sinan Ergen göreve başladı Emniyet müdürü Sinan Ergen göreve başladı

TTK’da son durum!  Başvurular ne zaman başlayacak? TTK’da son durum! Başvurular ne zaman başlayacak?

Kan donduran cinayetle ilgili yeni detay! Onu da öldürmeye çalışmış! Kan donduran cinayetle ilgili yeni detay! Onu da öldürmeye çalışmış!

Perşembe ışıklı kavşakta ışık ihlali kaza getirdi Perşembe ışıklı kavşakta ışık ihlali kaza getirdi

Editör: Murat Barutçu