“Tek başıma selam çakar ‘kısmet değilmiş’ deriz” “Tek başıma selam çakar ‘kısmet değilmiş’ deriz”

3. Lig 4’üncü grupta, Zonguldak Kömürspor’un rakipleri arasında yer alan Kahramanmaraş İstiklalspor, transfere hızlı giriş yaptı. 6 Şubat 2023 depremi mağduru olan kulüp, bir yıl aradan sonra yeniden geri döndüğü futbolda, peş peşe yaptığı transferlerle dikkatleri üzerine çekti. Kahramanmaraş ekibi, şuana dek ikisi kaleci olmak üzere gerçekleştirdiği 12 transferle, 4’üncü grupta öne çıkan takım oldu.

Şubat 2023 yılında meydana gelen deprem felaketinden etkilenen iller arasında yer alan Kahramanmaraş’ı, TFF 3. Ligde temsil eden Kahramanmaraş İstiklalspor, maddi-manevi toparlanabilmek adına bir yıl ara verdiği futbol faaliyetlerine 2024-2025 sezonuyla birlikte yeniden başladı.

Bir yıllık boşlukta hakları saklı kaldığı için direkt TFF 3. Lig’den devam edecek olan Kahramanmaraş İstiklalspor, teknik direktörlüğe Ahmet Taşyürek, Sportif Direktörlük görevine ise Ergün Keleş’i getirdi.

Teknik kadronun ardından transfere yönelen Kahramanmaraş İstiklalspor, ilk etapta Sadık Baş, Oltan Karakullukçu, Kamil İçer, Muhammed Akarslan, Ali Han Tunçer, Okan Dernek ve Reşo Akın’ı kadrosuna dahil etti. Bu futbolculardan Okan Dernek Zonguldak doğumlu olurken, Kamil İçer ile Reşo Akın, 2017-2018 sezonunda Zonguldak Kömürspor’da beraber forma giymişti.

İlk 7 transferin akabinde Kahramanmaraş temsilcisi, ikisi kaleci olmak üzere 5 transfer daha gerçekleştirdi. Söz konusu transferleri Pendikspor’dan kaleci Murat Akşit, Afyonspor’dan sol bek Kerem Kaya, Sincan Belediye Ankaraspor’dan Savaş Yorulmaz, Fethiyespor’dan kaleci Enes Fidayeo ve Pendikspor’dan Mertcan Akkaya oluşturdu.

Kısa süre içinde resmiyete kavuşturduğu üst düzey kalitede 12 transferle birlikte kadronun yüzde 50’lik bölümünü oluşturan Kahramanmaraş İstiklalspor, bu yönüyle şimdiden 4’üncü grubun favori takımları arasına girdi.

Öte yandan, 8 yıl aradan sonra mücadele edeceği 3. Ligde, Kahramanmaraş İstiklalspor'un rakipleri arasında yer alan ve en az Play-Off oynamayı hedefleyen Zonguldak Kömürspor’da, transfer hareketliliği 8 Temmuz Pazartesi günü itibariyle başlayacak. Sportif AŞ Başkanı Hakan Hürfikir’in bizzat yürüttüğü transfer görüşmeleri neticesinde prensipte anlaşılan futbolcular var. Bütçe oluşturulur oluşturulmaz, söz konusu futbolcular Zonguldak’a çağırılıp imza attırılacak.

SPOR SERVİSİ

İ K İ İ İ İ-1

Editör: Hüseyin EKİNCİ