“2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni”, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törende Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’e BEUN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Hakan Bakkal, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sibel Koçak, Kurumsal İletişim Koordinatörü Öğr. Gör. İdil Özkan ile Fen Fakültesi, Mühendislik Fakültesi ve Tıp Fakültesi öğrencileri eşlik etti.

Törenin başlangıcında Yükseköğretim Kurulu Başkanı (YÖK) Prof. Dr. Erol Özvar, 2024-2025 Akademik Yılı’nın tüm öğrenciler, akademik ve idari personel için hayırlı olmasını diledi.

Akabinde Başkan Prof. Dr. Özvar bu yıl yayımlanan 2024 Yapay Zekâ İndeksi Raporu’nda Türkiye’nin bilişim, bilgisayar bilimleri ve bilgisayar mühendisliği gibi dijital çağımızın en önemli alanlarında İngiltere ve Almanya’dan sonra üçüncü sırada yer aldığını vurguladı.

Bununla birlikte YÖK Başkanı Özvar, Yükseköğretim sisteminin gelecekte küresel ve bölgesel rekabet gücünü artırmak için “Erişebilirlik ve Kapsayıcılık”, “Kalite, Üretkenlik ve Mükemmellik”, “Araştırma ve Yenilikçilik”, “Uluslararasılaşma”, “İstihdama Duyarlılık ve Hayat Boyu Öğrenme” olmak üzere beş ana hedefi amaç edindiklerini dile getirdi.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın konuşmalarının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kürsüye çıkarak bir konuşma gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilime, bilime, araştırmaya ve düşünceye verilen değer ne kadar büyükse bir ülkenin istikbalinin de o kadar aydınlık olabileceğinin altını çizdi.

Zonguldak'ta deniz çamur rengini aldı Zonguldak'ta deniz çamur rengini aldı

Bilgiyi üreten, işleyen, geliştiren ve yayılmasını sağlayan merkezlerin üniversiteler olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, akademinin sadece bilgi aktarım yerleri olmadığını aynı zamanda bir ülkenin ihtiyacı olan pozitif ve sosyal bilimlerin can damarı olduğunu dile getirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmaların ardından Yükseköğretim Kurulunun 2024 Üstün Başarı Ödülleri’nin verileceği bilim insanları ve üniversiteleri tebrik etti.

2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sahnede ödülleri tevdi ettiği akademisyenlerle toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni’nde bulunmaktan duyduğu mutluluğu belirterek yeni akademik yılda üniversitenin daha nitelikli çalışmalar gerçekleştireceğinin inancında olduğunu ifade etti.

Aynı zamanda Rektör Özölçer bu düşüncelerle yeni akademik yılın tüm ülkeye ve BEUN ailesine hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

Kaynak: Bülten