Zonguldak’ın efsane futbolcusu ve tüm halk tarafından sevilen sayılan Halil Güngördü’nün ismini yaşatmak için başlatılan girişimler ne yazık ki sonuç vermedi ve bu kentin insanlarının da kalbi kırıldı.  Riva Halil’e yapılan saygısızlık ve vefasızlık örneği vatandaşların da vicdanını yaraladı. “Bu nasıl bir kıymet bilmezlik, bu nasıl bir saygısızlık, bu ne biçim bir halka hizmet anlayışı, ille bir maç sırasında çıkıp tribünlere protesto mu edelim?” diyen vatandaşlar bu konuda yayınlanan habere çok sayıda yorum yaptılar. Bunlardan birdi bu girişimi başlatmış olan ve yetkililerin ilgisizliği nedeniyle Halil Güngördü adına kırılmış olan DR. Tunç Çelebi ve yorumunda özetle şöyle diyor:

Bu çöpler limana böyle geliyor Bu çöpler limana böyle geliyor

“Belediye Başkanının aylardır hatta Selim ALAN ‘dan beri masasında bulunan evrak işlem görmüyor. Belediye Başkan Yardımcısı Eylül meclis toplantısında konunun gündeme konacağını yazdı ve söyledi. Ama gerçeği söylemedi veya konu baskı ile gündeme kondurulmadı. Ekim ayı toplantıları da bitti, gündeme alınmadı. Bundan sonrada alınacağını düşünmüyorum. Bunu engelleyen mekanizmanın CHP’nin yetkili il yöneticisi ve onun etkisi ile merkez ilçe Belediye Başkanı olduğunu işittim, inanmak istemedim ve çok üzüldüm.ZONGULDAK aşığı ve kentin bir futbol efsanesi olan Sn. Halil GÜNGÖRDÜ’nün Atatürkçü, cumhuriyetçi, nazik, kibar ve kentin sembolü olmuş kişiliğine; hele de meclis gündemine ilk toplantıda konulacağı söylenen konuda oluşan bu tutumun; olsa olsa kişisel bir eziklik nedeni veya kentin değer/değerlilerine karşı siyasal gücün vefasızlık örneği olarak kullanılması olarak değerlendiriyorum. Halil GÜNGÖRDÜ bir altındır, adı verilsin veya verilmesin değerini hiç ama hiç kaybetmez, Yıllar yıllar sonra bile unutulmaz, kentinde üstün saygı ve sevgi ile anılır.”

Söz konusu habere bir başka yorum da Tahir Şenol isimli bir Zonguldaklıdan geldi. Uzun yıllar Zonguldak’ta yaşamış bir vatandaş odlara durumla çok üzüldüğünü ve söyleyecek çok şeyinin olduğun belirten Tahir Şenol da ileri de tüm bunlara dile getireceğini belirterek Riva Halil haberine “Bu kadar zor mu, bir caddeye, sokağa, parka, Zonguldakla özdeşleşmiş ve Zonguldak'a çok emeği geçmiş değerli kişilik Halil Gungördü abimizin ismini vermek... Bu kadar zor mu?” yorumunu yaptı.

Muhabir: Sermet Aksu