Zonguldak

Saadet Partisi'nden "Vicdanın Sesini Duy Harekete Geç" çağrısı

Saadet Partisi, Türkiye genelinde 81 ilde eş zamanlı olarak "Vicdanın Sesini Duy Harekete Geç" adlı basın açıklaması düzenledi.

Abone Ol

Zonguldak'ta bu etkinlik, Madenci Anıtı’nda gerçekleştirildi ve Saadet Partisi İl Başkanı Burak Erol, Merkez İlçe Başkanı İsmail Üstünyer, Memur-Sen İl Temsilcisi Kamuran Aşkar ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcisi katıldı. Gazze’deki soykırıma dikkat çekmek amacıyla basın açıklaması öncesinde 1 dakikalık sessizlik eylemi düzenlendi.

Basın açıklamasını Saadet Partisi İl Başkanı Burak Erol yaptı. Erol, Filistin’de süregelen işgale ve soykırıma dikkat çekerek, emperyalist Batı’nın desteğiyle siyonist İsrail'in, okulları, hastaneleri ve camileri bombalayarak masum insanlara saldırdığını belirtti. Erol, Batı’nın bu ikiyüzlü politikalarına ve bölgede işbirlikçilik yapan yönetimlere tepki gösterdi.

Erol, açıklamasında bölgedeki işgallerin yalnızca Filistin'le sınırlı kalmadığını vurgulayarak, "Bu bölgede müttefik yoktur, sırasını bekleyen kurban vardır" ifadelerini kullandı. Ayrıca, siyonizmin tüm İslam ülkelerini tehdit ettiğini ve bölge liderlerinin sessiz kalarak bu tehlikeyi görmezden geldiğini dile getirdi. Türkiye'deki yönetimin İsrail'le yapılan ticaretin sonlandırılması yönünde adımlar atması gerektiğini vurgulayan Erol, "İsrail'e yapılan bu kanlı ticaret devam ederken, Vicdan Gemisi’nin kardeşlerimize ulaşmasına izin verilmedi. Bu, kardeşliğimizin ve cesaretimizin demirlenmesidir" dedi.

Erol, Türkiye'deki siyonist teröristlerle işbirliği yapanların vatandaşlığının düşürülmesi ve mal varlıklarının dondurulması gerektiğini söyledi. Ayrıca, İncirlik ve Kürecik üsleri başta olmak üzere siyonizme istihbarat sağlayan tüm üslerin kapatılması çağrısında bulundu.

Son olarak, tüm insanlara vicdanlarının sesine kulak verme ve harekete geçme çağrısında bulunan Erol, "Filistin bizim vicdanımızdır, onurumuzdur, insanlık davamızdır. Zafer inananlarındır ve biz Allah’ın izniyle bu kalenin burçlarına zafer bayraklarını asacağız" ifadeleriyle açıklamasını tamamladı.