Bilindiği gibi 9 Eylül Pazartesi günü 2024-25 eğitim öğretim yılı başlıyor. Binlerce öğrenci de aynı gün sabahtan okullarına gitmek için yola çıkacak. Akşam saatlerinde de dönüş yaşanacak. Bu arada çocuklarını okula götürmek isteyen veliler ile okul servisleri de ekstradan trafiğe çıkacaklar. Bu da zaten sıkışık olan Zonguldak kent içi trafiğin daha da sıkış hale gelmesi demek olacak.

Son günlerde trafik sıkışıklığının giderilmesi amacıyla trafik ekiplerinin özellikle ana caddelerdeki usulsüz parkları önleme çalışmaları göze çarpıyor. Bu da olumlu bir çaba olarak kamuoyunda yorumlanıyor ancak yetersiz de bulunuyor.

Vatandaşlar ana caddelere açılan tüm sokak ve tali yollardaki usulsüz parkların da trafik akışını engellediğini, araç sahiplerinin bu nedenlerle mahallelerine bile gidemediğini, trafik ekiplerinin bu tür parkları da önlemeleri gerektiğini belirtiyorlar.

BEUN Mezunu Böyükarslan Uluslararası Türk Mutfağı Tanıtım etkinliğinde yer aldı BEUN Mezunu Böyükarslan Uluslararası Türk Mutfağı Tanıtım etkinliğinde yer aldı

Aksi taktirde okulların açılacağı Pazartesi gününden itibaren kent trafik akışının içinden çıkılmaz bir hale dönüşeceğini ve bir kaos yaşanacağını belirten vatandaşlar “saçma sapan nedenlerle Fevkani köprüyü de yıktılar, trafiği felç ettiler, kent içinde yol yapım çalışmaları hala sürüyor, Allah trafikçilere kolaylık versin ama yetersiz yollara sahip olan bir kentte onların işi gerçekten zor” diyerek yol kenarlarına her türlü usulsüz parkın önlenmesini, araçların boş duran katlı otoparklara yönlendirilmesini istiyorlar.

Muhabir: Sermet Aksu