Devrek Kaymakamı Muhammed Evlice, sabah saatlerinde Devrek'te sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği konusunda uyarıda bulunmuştu. Yağış nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbir amacıyla, standların toplanacağını ve 2 gün boyunca kapalı kalacağını belirtti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarılarının ardından Kaymakam Evlice, sel ve su baskınlarına karşı Karşıyaka Mahallesi sakinleri ile stand esnafını uyardı. Standların gece 00:00 itibarıyla toplanması ve hiçbir tezgahın ya da aracın alanda bırakılmaması istendi. Standlar, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı 2 gün boyunca kapalı kalacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Cuma günü sabah saatlerinden itibaren Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli (50-100 kg/m²) gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Yağışların Cumartesi sabah saatlerine kadar aralıklarla etkili olmasının beklendiği ve sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar ile yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği konusunda uyarıda bulunuldu.

Bu uyarı üzerine Devrek Kaymakamı Muhammed Evlice, Devrek Belediye Başkan Yardımcısı Özcan Özmekik, AKP İl Genel Meclisi Üyesi İsmet Bostancı, Karşıyaka Mahallesi Muhtarı Vedat Çıtlık ve daire amirleriyle birlikte stant esnafını ziyaret edip uyarılarda bulundu. Kaymakam Evlice, bu gece 00:00 itibarıyla Karşıyaka Mahallesi'nde bulunan stand esnafının ürünlerini ve standlarını toplamasını, alandaki araçların çekilerek alanın boşaltılmasını istedi.

Devrek Belediyesi’nden çocuklara destek Devrek Belediyesi’nden çocuklara destek

Kaymakam Evlice, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla tüm kurumların koordineli bir şekilde çalıştığını vurguladı. Yağışların neden olabileceği sel ve su baskınlarına karşı hazırlıklı olunması gerektiğini belirterek, gerekli ekipmanların ve personelin hazır durumda tutulması talimatını verdi. Evlice, "Sabah saatlerinden itibaren gerekli anonslar yapılıyor. Emniyetimiz ve jandarmamız araçlarıyla anonslar yapıyor. Herkese duyurumuzu yapıyoruz. İnşallah kazasız belasız, afetsiz bir yağış olur. Tedbirimizi alacağız. Buradaki bütün stantları kaldırıyoruz. Hiçbir malzeme ve araç bırakmayacağız. Trafiğe de buraları tamamen kapatmış olacağız. Derelerin olduğu yerlerde iş makinelerimiz hazır bir şekilde bekleyecek. En ufak taşma riski oluşursa anında müdahale edecekler. Belediyemiz, Orman İşletme Müdürlüğü, DSİ ve AFAD teyakkuz halinde. Bütün gece ve yarın tüm gün sahada olacağız. İnşallah kazasız, sel olmadan bir gün geçiririz. Pazar günü stantlarımızı tekrar açacağız" dedi.

Muhabir: Fadime Yılmaz Elma