Tekirdağ'da yaşanan skandalda, özel bir hastanenin doktor ve hemşirelerinden oluşan bir çetenin, SGK'yı dolandırmak için bebekleri usulsüz yöntemlerle özel hastaneye sevk ettiği ortaya çıktı.

ATV’nin haberine göre; Çete üyeleri, devlet hastanesine gitmesi gereken bebekleri, özel hastanenin kuvözleri boş kalmasın diye kendi kurumlarına yönlendiriyordu. Bu sayede, SGK'nın her bebek için özel hastaneye yaptığı günlük 8 bin TL ödemeden yararlanmayı amaçlıyorlardı.

Skandal, 112'ye gelen çağrılarda hasta bebekse, bebeğin anlaşma yaptıkları özel hastaneye yönlendirildiklerini ihbar eden bir telefon görüşmesiyle ortaya çıktı. Yapılan operasyonla çete çökertildi ve 14 doktor ile 17 hemşire gözaltına alındı.

Soruşturmada, bebeklerin yoğun bakımda olmalarına rağmen kuvözden çıkartılmadığı ve ailelerin bebeklerin durumunu öğrenmek istediğinde karşılarına kendisini doktor olarak tanıtan hemşirelerin çıktığı da tespit edildi.

Ayrıca, yoğun bakım servisinde 7/24 saat boyunca doktor olması gerekirken, HTS kayıtlarından doktorların hastanede olmadığı da ortaya çıktı.

Okulda dehşet! Öğrenci müdürü vurdu! Okulda dehşet! Öğrenci müdürü vurdu!

İddiaya göre şebekenin içinde 6 hastane daha var ve o noktalara da eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Bu skandal, sağlık sisteminde var olan dolandırıcılık ve etik dışı uygulamalara dikkat çekiyor. Yetkililerin bu tür olayları önlemek için daha sıkı denetimler yapması ve gerekli yaptırımları uygulaması gerekiyor.

Kaynak: Haber Merkezi