Memur Sen Zonguldak İl Temsilciliğine bağlı Sağlık Sen Zonguldak Şubesi Kozlu İlçesinde bulunan Değirmen City Park’ta geniş katılımlı bir kahvaltı etkinliği düzenledi.

Düzenlenen kahvaltı  etkinliğe, AK Parti Zonguldak önceki dönem milletvekili Hamdi Uçar, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan,  Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan, Sağlık Sen Genel Başkan vekili Durali Baki, Sağlık Sen İş Başkanı Mehmet Ali Kara, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet Türkmen, Köse,  İl Sağlık Şube Müdürü Bilal Cin,  Zonguldak Romanlar İl Saha Koordinatörü Birol Koçaklı, Romanlar Dernek Başkanı Satı Çakıcı, Sağlık Sen’e bağlı başkanlar ile çok sayıda Sağlık Sen üyeleri katıldı.

Kahvaltının ardından  konuşan Sağlık Sen Zonguldak şube başkanı Mehmet Ali Kara,  Sağlık-Sen Zonguldak Şube Başkanlığımızın düzenlemiş olduğu kahvaltı programına katılımlarınızdan dolayı her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, en kalbi duygularımla selam ve saygılarımı sunuyorum. Burada bulunan herkes gönül birlikteliği yaptığımız çok değerli dostlarımızdır” dedi.

Kara konuşmasında, “ Bu tür toplantılar, mesleki sorunların dile getirilmesi, birlik ve beraberliğin sağlanması, kardeşliğimizin yeniden tesis edilmesi açısından önemli olduğunu ifade etmek isterim. 

Dünyada ve ülkemizde yaşanan pandemi, deprem, sel gibi afet olayları nedeniyle uzun zamandır sizlerle böyle etkinliklerde bir araya gelemedik.  İnşallah bundan sonra, imkânlar çerçevesinde daha sık bir araya gelmeyi temenni ediyorum.  Hastanelerde, kurum ve kuruluşlarda her birinizi ayrı ayrı ziyaret etmeye çalışıyor olsak da, bir sofranın etrafında hep beraber oturmanın tadı bir başka.

Bu manada sizleri çok özlemiştik doğrusu” diyerek şunları söyledi:

“Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası olarak temel görevimiz, gerçekten zor şartlarda görev yapan sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın mevcut haklarımızı korumak, ekonomik, sosyal ve özlük haklarımızı geliştirmektir.  Sendikamız, üyelerimizin haklı taleplerini dile getirirken, iş barışını korumak ve çalışanların refahını artırmak için büyük bir sorumluluk üstlenmiştir. Sendikacılığın temelinde yatan dayanışma ruhu ve adalet arayışı, çalışanların daha iyi şartlarda görev yapabilmesi ve toplumsal adaletin sağlanabilmesi adına kritik bir öneme sahiptir.  Sendika olarak, üyelerimizin her zaman yanındayız ve onların emeğinin karşılığını alması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

Kurucu genel başkanımız Mehmet Akif İnan’ın belirttiği gibi, "İnsan onuru ve hakları için yürütülen mücadele, sadece bir ideal değil, bir yaşam biçimidir"

Hepinizin bildiği şeyler ama yine de önemine binaen bir kaçını sizlere hatırlatmak istiyorum.

3600 Ek Gösterge, performans sistemi, eködemelerin % 20 arttırılması, nöbet ücretlerinin artırılması, sağlık çalışanlarına yönelik uygulanan şiddet.

3600 Ek Gösterge. Bu kazanım uğrunda yıllarca mücadele edilerek elde edilmiş bir kazanımdır.

Emekli maaşlarımızın ve emekli tazminatımızın çok ciddi oranda artmasını sağlayan tarihi bir kazanımdır.  Performans sisteminin adaletsizliklerinin önemli derecede son bulmasını sağladık. Hiç performans ücreti almayan sağlık çalışanlarının taban ve teşvik ücreti almasını sağladık. Sağlık çalışanlarının en önemli sorunu olmakla birlikte aslında sağlık sisteminin en önemli sorunu olan sağlık çalışanlarına yönelik uygulanan şiddet içerikli saldırıların katalog suçlar arasına girmesini sağladık.

Ben bugüne kadar vermiş olduğumuz sendikal mücadelede bizlere destek veren ve birçok sorunun çözülmesine katkı sunan gelmiş geçmiş tüm siyasetçilerimize ve yerelde birçok sorunun çözümünde iş birliği içerisinde çalıştığımız başta il sağlık müdürümüz ve aile  ve  sosyal hizmetler müdürümüz olmak üzere tüm yöneticilerimize teşekkür ediyorum.Bu anlayışla, her gün daha iyi bir hizmet sunma hedefiyle ilerliyor ve bu kutsal görevde bizlere destek olan her bir üyemizle gurur duyuyoruz.

Allah’a hamdolsun ki; şu ana kadar bu görevi hep birlikte hakkıyla yerine getirdik. Bundan sonra da siz çok değerli yol arkadaşlarımızla bu görevi aynı gayretle sürdürmeye devam edeceğiz. Büyük Memur-Sen ve Sağlık-Sen ailemizin çok değerli mensupları, çok değerli yol arkadaşlarım. Katılımınızdan dolayı bir kez daha teşekkürlerimi sunuyor, sizleri Allah’a emanet ediyorum”

Zonguldak Spor liderlik için sahaya çıkıyor Zonguldak Spor liderlik için sahaya çıkıyor

Muhabir: Handan Alataş