Zonguldak

Sağlık turizminin formülü tıp fakültesinde

ZBEÜ Tıp Fakültesine çevre il ve ilçelerden gelen hastalar için otopark kapasitesi artırıldı ama yine de yetmiyor

Abone Ol

Zonguldak’ta ekonomik potansiyeli artırmak, ilin ve kentin yaşam düzeyini üst seviyelere çıkarmak için yıllardır konuşulan turizm olayının sağlık boyutunu Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesinin başarmış olduğu gözlemleniyor.

Bunun kanıtı ise Tıp Fakültesi önündeki otopark. Bundan altı ay öncesine kadar önce büyük bir bölümü hastalar için oturma alanı şeklinde düzenlenmiş olan alan, araç parkı için ayrılmış olan alana mecburen dahil edilmiş durumda. Otopark için ayrılmış olan bölüm artık yetmez hale gelince yöneticiler de bu formüle başvurarak oturma alanını betonla kaplattılar ve araç parkına açtılar.

Çevre iller ve ilçelerden gelen, hatta ülkenin başka kentlerinden gelen vatandaşlar  araçlarını biraz olsun rahat park etmeye böylece başladılar.

Ancak söz konusu alan da bu gidişle Tıp Fakültesine yetmeyecek gibi görünüyor, çünkü bazen park etmiş araç sayısı öylesine fazla oluyor ki sürücüler mecburen fakülteye çıkan araba yoluna bile park etmek zorunda kalıyorlar. Bu park işlemleri bazı günler neredeyse Zonguldak-Ereğli karayoluna bağlanılan yolun alt kesimlerine kadar uzayabiliyor.

Tüm bu görüntüler de yıllardır arzu edilen sağlık turizmi olayının Zonguldak BEÜ Tıp Fakültesi tarafından başarıldığının kanıtı olarak ortaya çıkıyor.