Kamu Sen Zonguldak İl Başkanı ve Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Şahin Ören, Madenci Anıtı'nda yaptığı açıklamada, kamu çalışanlarının ve emekli memurların alım gücünün giderek düştüğünü belirtti. Ören, maaşların enflasyon karşısında eridiğini, çalışanların ekonomik durumlarının iyileştirilmesini ve verilen sözlerin tutulmasını beklediklerini söyledi.

Ören, kamu kaynaklarının tasarruflu kullanılmasına destek verdiklerini ancak tasarruf adı altında çalışanların haklarının kısıtlanmasına karşı olduklarını vurguladı. Özellikle kamuda servis hizmetlerinin kaldırılmasının sorunlara yol açacağını belirtti. Servis hizmetlerinin ulaşımı kolaylaştırmak, verimliliği artırmak ve ulaşım giderlerinden tasarruf etmek amacıyla getirildiğini, bu hizmetlerin kaldırılmasının ekonomik bir katkı sağlamayacağını ifade etti.

Kamu çalışanlarının haklarını korumak için yargıya başvurduklarını ve Türk adaletinin en hakkaniyetli kararı vereceğine inandıklarını söyledi. Ayrıca, kamuda çalışan sayısının OECD ortalamasının gerisinde olduğunu ve yetersiz kadrolar nedeniyle çalışanların ağır iş yükü altında ezildiğini dile getirdi.

Bunun adı soygun! Bunun adı soygun!

Ören, kamu çalışanlarının hakları üzerinden tasarruf yapılmaması gerektiğini, önce adaletin sağlanması gerektiğini belirtti. Cumhurbaşkanının taahhüdü olan ek göstergelerin 3600’e yükseltilmesi ve iptal edilen toplu sözleşme ikramiyesinin tekrar ödenmesi gibi taleplerin hayata geçirilmesini istedi. Türkiye Kamu-Sen olarak, kamu çalışanlarının haklarının korunması için mücadele edeceklerini vurguladı.

Muhabir: Ersen Berk Çelik